Τρίβει τα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίβει τα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ

– Άναψε φωτιές ο Μαλέλης

Σοβαρές αναταράξεις προκάλεσε στο ΚΙΝΑΛ η δήλωση του γραμματέα Επικοινωνίας Σταμάτη Μαλέλη σε ραδιοφωνικό σταθμό, ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, που όπως είπε «θα φέρει τον όλεθρο», και δεν θα φοβηθεί και δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική –σενάριο που αποκλείει κάθε σύμπραξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πετύχει αυτοδυναμία στις εκλογές-, τονίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση.

Πολλά στελέχη επεσήμαναν πως όλες αυτές οι δημόσιες παρεμβάσεις και δηλώσεις δημιουργούν θολό στίγμα για το ΚΙΝΑΛ, το οποίο πρέπει να επιμείνει στην πολιτική των ίσων αποστάσεων.

Από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εξήγησαν πως η δήλωση του Σταμάτη Μαλέλη ήταν μια προσωπική πρωτοβουλία, χωρίς άνωθεν έγκριση, και μάλιστα του ζητήθηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Δηλώσεις που δεν έχουν καμιά σχέση, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές από το Κίνημα Αλλαγής, με τις πρόσφατες τοποθετήσεις της Φώφης Γεννηματά αλλά και το κλίμα που επικρατεί στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.

Ο Μαλέλης ανασκεύασε με προσεκτικό τρόπο, ωστόσο το Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση, αυξάνοντας την πίεση προς το ΚΙΝΑΛ, διαμηνύοντας ότι «η ηγεσία της Κεντροαριστεράς μάζεψε άρον άρον τον Σταμάτη Μαλέλη, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με μοναδικό στόχο να είναι χρήσιμοι στις προσπάθειες του Κ. Μητσοτάκη να επανέλθει η πιο σκληρή Δεξιά στην εξουσία».


Σχολιάστε εδώ