Το βιβλίο του Hygge (χούγκα)

Το βιβλίο του Hygge (χούγκα)


Συγγραφέας
Μάικ Βάικινγκ
Μετάφραση
Ελένη Τουλούπη


Το βιβλίο του Hygge του Μάικ Βάικινγκ, διευθύνοντος συμβούλου του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας στη Δανία, έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, με πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα πωλήσεις παγκοσμίως, και έχει απασχολήσει εκτενέστατα και τον ελληνικό Τύπο το τελευταίο εξάμηνο.

Οι όμορφες στιγμές κρύβονται στην  απλότητα. Γιατί η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται στο hygge (προφέρεται χου-γκα). Το hygge έχει πολλές ερμηνείες: «τέχνη να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής», «ζεστασιά της ψυχής», «συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας». Το hygge το καταλαβαίνετε όταν το νιώθετε. Όταν είστε κουλουριασμένοι στον καναπέ με ένα αγαπημένο πρόσωπο, όταν μοιράζεστε το φαγητό με τους στενούς σας φίλους. Είναι εκείνα τα δροσερά γαλάζια πρωινά, όταν το φως που μπαίνει από το παράθυρo είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Από την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και την προετοιμασία ενός δείπνου μέχρι την επιλογή των ρούχων και τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη μαγεία του hygge.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Μάικ Βάικινγκ είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Έρευνας της Ευτυχίας στη Δανία, επιστημονικός συνεργάτης της World Database of Happiness ως εκπρόσωπος της Δανίας και ιδρυτικό μέλος του Latin American Network for Wellbeing and Quality of Life Policies.
Οι έρευνές του για θέματα ευεξίας και ευτυχίας έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και ΜΜΕ όπως: The Washington Post, BBC, Huffington Post, The Times, The Guardian, CBS, Monocle, The Atlantic και PBS News Hour.
Έχει διατελέσει ομιλητής TEDx, έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει επιμεληθεί έρευνες για τους δείκτες ευτυχίας, ευημερίας και ποιότητας ζωής σε όλο τον κόσμο.
Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.
Ζει στην Κοπεγχάγη.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Κατηγορία: Οικογένεια – Υγεία – Lifestyle
ISBN: 978-618-02-1102-3


Σχολιάστε εδώ