«Σημαία» κάνει τον Πετσίτη η ΝΔ

«Σημαία» κάνει τον Πετσίτη η ΝΔ

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς κατά­ντησε σύντομο ανέκδοτο». Η… διαπίστωση αυτή ανήκει σε κορυφαίο παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο των αποκαλύψεων στο τρίγωνο ΔΕΠΑ – Παππάς – Λαυρεντιάδης.

Με συνδετικό κρίκο τον Μ. Πετσίτη, στενό φίλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και συνεργάτη-σύμβουλο του επιχειρηματία. «Η υπόθεση έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να φτάσει μέχρι και στην Εξεταστική Επιτροπή», επισημαίνει ο γαλάζιος κορυφαίος παράγοντας, αφήνει δε να εννοηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στη διάθεσή της και άλλα –περισσότερο επιβαρυντικά– στοιχεία που εμπλέκουν κυβερνητικά στελέχη, εκθέτουν και το Μέγαρο Μαξίμου. Υπό αυτό το πρίσμα θεωρείται δεδομένο ότι από την Πειραιώς θα επιμείνουν να «σκαλίζουν» την υπόθεση και να θέτουν ερωτήματα προς την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και αυτό όχι μόνο σε επίπεδο ανακοινώσεων-δηλώσεων στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στο Κοινοβούλιο. Η αμηχανία δε που εκδηλώνεται από την πλευρά της κυβέρνησης καθώς και η σπουδή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής να πάρει αποστάσεις από τον κ. Πετσίτη ενισχύει την εκτίμηση της Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία «χτύπησαν φλέβα χρυσού».

Στα μέσα της εβδομάδας 21 βουλευτές της παράταξης με ερώτησή τους ζήτησαν απαντήσεις και εξηγήσεις από τον Ν. Παππά για τις σχέσεις του με τον Μ. Πετσίτη, τις υπηρεσίες που αυτός παρείχε στην κυβέρνηση με τα πηγαινέλα στο Μέγαρο Μαξίμου κ.λπ. Εξάλλου για τις 21 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί άλλη ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το σκάνδαλο –όπως το χαρακτηρίζουν– της ΔΕΠΑ και τα χρέη του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη. Στην Πειραιώς προετοιμάζονται για μια ακόμη σφοδρή αντιπαράθεση, υπό την… προϋπόθεση ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης δεν θα κάνει το… θαύμα του, μεταθέτοντας την ημερομηνία συζήτησης της ερώτησης, προκειμένου να διευκολύνει την κυβέρνηση και ειδικώς τον κ. Παππά.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση για τις δύο διαφορετικές υποθέσεις, οι οποίες ωστόσο τέμνονται σε πολλά σημεία, για έναν επιπλέον λόγο. Για να πλήξει όσο γίνεται περισσότερο το περίφημο… ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης και να περάσει το μήνυμα προς τους πολίτες ότι οι σημερινοί δεν είναι καλύτεροι από τους χθεσινούς. Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία με το πλεονέκτημα της «εντιμότητας» και της «καθαρότητας», λόγω του ότι δεν είχε ως τότε ασκήσει εξουσία, στην Πειραιώς πιστεύουν ότι όσο περισσότερο φθαρεί το πλεονέκτημα αυτό τόσο περισσότερο ωφελημένη θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Και αυτό θα αποτυπωθεί στο αποτέλεσμα των εθνικών, κυρίως, ε­κλογών.


Σχολιάστε εδώ