Χριστούγεννα έρχονται, ας βοηθήσουμε όλοι με ό,τι μπορούμε…

Χριστούγεννα έρχονται, ας βοηθήσουμε όλοι με ό,τι μπορούμε…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


…ώστε να μη μείνει άδειο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να φωτίσει το αστέρι της Βηθλεέμ, να ξαναγυρίσει το χαμόγελο σε κάθε σπίτι.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μάς περιμένει. Όπως και ο «Ονήσιμος», ο σύλλογος συμπαράστασης κρατουμένων αλλά και των οικογενειών τους. Έχουν ανάγκη από τρόφιμα μακράς διαρκείας και από είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας. Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να τηλεφωνήσει στο 210-3622017.


Στη φυλακή 251 γιατί έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Τι είναι; Δημοσιογράφοι. Ο αριθμός είναι ιστορικά ο πιο υψηλός. Και το καταγγέλλει στην ετήσια έκθεσή της η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων. Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι μισοί από τους 251 είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία, στην Κίνα και στην Αίγυπτο. Η κατηγορία; Ότι είχαν σκοπό την ανατροπή των κυβερνήσεων των τριών χωρών.


Εκσυγχρονιζόμαστε…
Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας ηλεκτρονικών συναλλαγών PayPal, ο ένας στους τρεις θα αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα μέσω διαδικτύου. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Στην ίδια ρότα είναι άλλες δέκα χώρες: Βέλγιο, Ισραήλ, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Σουηδία και Τσεχία.


Σχολιάστε εδώ