Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα πλήξει τους φτωχούς…

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα πλήξει τους φτωχούς…

Κυβερνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ και η οποία συντάχθηκε με ε­ντολή του Κογκρέσου, με τη συμμετοχή δώδεκα κυβερνητικών υπηρεσιών και οργανισμών, από το υπουργείο Γεωργίας έως και τη NASA, και τριακοσίων περίπου επιστημόνων υπογραμμίζει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα έχει σοβαρό αντίκτυπο σε κάθε γωνιά της αμερικανικής κοινωνίας, κάνοντας έκκληση για τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Η έκθεση αναφέρει: «Με τη συνεχιζόμενη αύξηση στις εκπομπές αερίων σε ιστορικά υψηλά, οι ετήσιες ζημιές σε ορισμένους οικονομικούς τομείς προβλέπεται να ανέλθουν σε δισεκατομμύρια δολάρια έως το τέλος του αιώνα, άνω του τωρινού ΑΕΠ πολλών αμερικανικών πολιτειών».

Επισημαίνει δε ότι «η υπερθέρμανση του πλανήτη θα πλήξει δυσανάλογα τους φτωχούς, θα υπονομεύσει την ανθρώπινη υγεία, θα καταστρέψει τις υποδομές, θα περιορίσει τη διαθεσιμότητα του νερού, θα μεταβάλει τις ακτογραμμές και θα αυξήσει το κόστος στις βιομηχανίες, από τη γεωργία στην παραγωγή ενέργειας».

Αυτά τα συμπεράσματα ρίχνουν στα τάρταρα τη βεβαιότητα του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να κλονίσει την αμερικανική οικονομία.

Φωτό: ert.gr


Σχολιάστε εδώ