Το επενδυτικό ένστικτο του Θοδωρή Κυριακού

Το επενδυτικό ένστικτο του Θοδωρή Κυριακού

Η επόμενη ημέρα της πώλησης των συμμετοχών του σε Σερβία και Μαυροβούνιο στον Srdjan Milovanovic θα βρει τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ με ένα ποσό 180 εκατ. ευρώ.

Το χαρτοφυλάκιο στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης (PRVA και Ο2TV), έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Είναι η δεύτερη πιο σημαντική πώληση του Θοδωρή Κυριακού, μετά και τη μεταβίβαση, πριν από μία δεκαετία, της Nova Televizia Bulgaria έναντι περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συμμετέχει ακόμη με επενδύσεις, μεταξύ άλλων, στο Facebook, το Twitter, το Spotify και την Imagine Entertainment, καθώς και σε καινοτόμες διεθνείς εταιρείες, όπως η VICE, η Τhrive Global και η Cheddar. Επίσης είναι στρατηγικός εταίρος και ένας από τους βασικούς μετόχους της επενδυτικής τράπεζας Raine Group.

O πρόεδρος του Ομίλου Θοδωρής Κυριακού όλα αυτά τα χρόνια μετέτρεψε τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ από μια ελληνική εταιρεία σε έναν πολυεθνικό όμιλο, με παρουσία σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, ενώ απασχολεί περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους. Οι επόμενες επενδύσεις προγραμματίζονται σε Ουγγαρία, Λιθουανία, Ρωσία, Βουλγαρία αλλά και σε δύο ακόμη media επιχειρήσεις στην Αμερική.

Φωτο: www.newsbomb.gr


Σχολιάστε εδώ