Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά

Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά

Η θεατρική δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, για τα νοσοκομεία της Αττικής.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης, παρουσιάζει την  θεατρική δράση “Η Θεία Λένα πάει όπου υπάρχουν παιδιά”. Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου υποδύεται τη “Θεία Λένα”, με σκοπό να επισκεφθεί τα παιδιά που νοσηλεύονται  στους θαλάμους των παιδιατρικών κλινικών της Αττικής. Κατά τη διάρκεια της θεατρικής αφήγησης ζωντανεύουν, τα νοσταλγικά παραμύθια που τα παιδιά στην Ελλάδα πρωτάκουσαν στη δεκαετία του 50′ μέσα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές της “Θείας Λένας”.

Μετά την αφήγηση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι & εικαστικό εργαστήριο με σκοπό μία έκθεση ζωγραφικής φτιαγμένη από τους μικρούς μας θεατές!

Η λέξη παραμύθι κατάγεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα “παραμυθούμαι – παραμυθέομαι” που σημαίνει παρηγορώ, ανακουφίζω, παρακινώ.
Στόχος μας είναι με την δράση αυτή, να “παρηγορήσουμε” τα αισθήματα που δημιουργεί η ασθένεια, να “ανακουφίσουμε” την διαμονή των παιδιών στο νοσοκομείο και να “παρακινήσουμε” την θεραπεία τους.

>Η θεατρική δράση είναι βασισμένη σε επιλογές παραμυθιών της Αντιγόνης Μεταξά και υλοποιείται από το  Θέατρο ΡΕΤΡΟ .
>Οι παρουσιάσεις της θεατρικής δράσης ξεκίνησαν στις 08 Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου 2019.


“Η Θεία Λένα” έχει ως τώρα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτη κ Αγλαίας Κυριακού”, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, Παίδων Πεντέλης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, Γενικό Νοσοκομείο “Σισμανόγλειο”, Γενικό Νοσοκομείο “Ασκληπιείο Βούλας”, Φλόγα – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα: Νίκος Διαμαντής
Σχεδιασμός δράσης & Ερμηνεία: Αγγελική Φράγκου
Δραστηριότητες: Θηρεσία Θεοδώρου
Κοστούμι: Βιβέτα Στρατηγού
Φωτογραφία: Παύλος Μαυρίδης
Αφίσα: Σπυριδούλα Αρταβάνη

Ακούγονται οι φωνές των: Νίνα Αδαμοπούλου, Αιμίλιου Αλεξανδρή, Αμαλία Μητροπούλου, Αχιλλέα Παπαγεωργίου, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Ειρήνη Χατζηνίκου, Φοίβη Ψευδού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάρκεια θεατρικής δράσης: 60
Αφήγηση: 30
Δραστηριότητες: 30



Σχολιάστε εδώ