Αλ. Τσίπρας: Ενήμεροι οι Ευρωπαίοι για την υποκρισία κάποιων πολιτικών δυνάμεων

Αλ. Τσίπρας: Ενήμεροι οι Ευρωπαίοι για την υποκρισία κάποιων πολιτικών δυνάμεων

«Όλοι ήταν ενήμεροι και όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα και την υποκρισία κάποιων πολιτικών δυνάμεων» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα περί «ανταλλαγής» της συμφωνίας των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων στην Ελλάδα.

«Ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε να κουραστώ πολύ να πείσω κανέναν. Όλοι βλέπουν και κρίνουν τις θέσεις και τη στάση των πολιτικών κομμάτων και προσώπων», συμπλήρωσε.

Mε το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «η Ελλάδα υπέστη αδικία στην κατανομή των πόρων», επισημαίνοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει ο υπολογισμός σύμφωνα με το ΑΕΠ προ κρίσης.

Όσον αφορά την αγροτική πολιτική που σχεδιάζει η Ε.Ε ο πρωθυπουργός  είπε, πως κινδυνεύει και η Ελλάδα να χάσει πόρους όπως και άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση, «αυτήν την αδικία, εμείς δεν θα την δεχτούμε και φαντάζομαι και άλλες χώρες δεν θα τη δεχτούν».

«Είχαμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση για τα θέματα της Ε.Ε.», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως δυστυχώς σε όλα τα μεγάλα ζητηματα, ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, ενώ ανέφερε πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλενδες.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς.

Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ειναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.

Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.

Μιλώντας για το νέο σύστημα ασύλου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου, και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση κρύβει σκοπιμότητες.

«Η Ελλάδα ζήτησε να μην καθυστερήσει η αναθεώρηση», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα το θέσει και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

«Δεν μπορεί κάθε χώρα να λυσει το πρόβλημα της μετανάστευσης μόνη της, η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί. Σε αυτη τη στάση θα επιμείνουμε», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.


Σχολιάστε εδώ