Ζητιανεύει την ασυλία ο Καμμένος

Ζητιανεύει την ασυλία ο Καμμένος

-Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Έχει ζητηθεί η άρση της μετά από μήνυση
της Ντόρας

Στην… προστασία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει εκ νέου ο Π. Καμμένος προκειμένου να αποφύγει δικαστικές περιπέτειες με απρόβλεπτη κατάληξη.

Στο Κοινοβούλιο έφτασε τις προηγούμενες ημέρες αίτημα της Δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση που κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Ντ. Μπακογιάννη. Αιτία το «χυδαίο» και «συκοφαντικό» tweet, όπως η ίδια το χαρακτήρισε, του υπουργού Άμυνας σχετικά με την παρουσία της στην ορκωμοσία του Τ. Ερντογάν .

Ο κ. Καμμένος μπέρδευε τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που την περίοδο εκείνη κρατούνταν όμηροι στην Τουρκία με τον Μ. Χριστοφοράκο, τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη και τα… ναρκωτικά. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε προκαλέσει την οργή της κ. Μπακογιάννη, σε βαθμό να προσφύγει εναντίον του στη Δικαιοσύνη.

Ο φάκελος της υπόθεσης έφθασε, όπως προαναφέραμε, στη Βουλή, η οποία λίαν συντόμως θα κληθεί να αποφασίσει για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του. Πρόθεση του κ. Καμμένου είναι να ζητήσει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν κατά της άρσης, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του εμφανίζεται βέβαιος ότι θα του παράσχουν και αυτήν τη φορά πολιτική κάλυψη. «Μας ενώνουν πολλά…», υπογραμμίζει.

Το είχαν κάνει άλλωστε και πρόσφατα, όταν (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν πρόταση για άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί από τους Μ. Ξαφά, Ηλ. Κανέλλη για όσα υβριστικά είχε εκτοξεύσει εναντίον τους ο κ. Καμμένος. Με τον τρόπο αυτό απέφυγε μια πιθανή καταδίκη στα ποινικά δικαστήρια και τις αποζημιώσεις που στη συνέχεια θα του καταλόγιζαν τα αστικά δικαστήρια, δεδομένου ότι οι μηνυτές του θα διεκδικούσαν σημαντικά ποσά για συκοφαντική δυσφήμιση.

Εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον υπουργό Άμυνας «τζάμπα μά­γκα», που «κρύβεται πίσω από την ασυλία του», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «έχτισε την καριέρα του εξαπολύοντας χυδαιότητες και συκοφαντίες εναντίον πολιτικών α­ντιπάλων».

Στην υπόθεση ενεπλάκη και η Νέα Δημοκρατία, η οποία απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα διατύπωσε σειρά ερωτημάτων: «Πώς σχολιάζει ο κ. Τσίπρας ότι ο θρασύδειλος συναρχηγός του Πάνος Καμμένος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του προκειμένου να αποφύγει την κρίση της δικαιοσύνης για τις χυδαιότητες που έγραψε σε βάρος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη; Θυμάται άραγε ο κ. Τσίπρας τις πρόσφατες κορόνες του για την ανάγκη να αλλάξει το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών ή και αυτή η δέσμευσή του… κατοικεί μόνο στα λόγια του;».

Σημειώνεται ότι στο διάστημα που βρισκόταν στην αντιπολίτευση ο κ. Καμμένος ασκούσε σκληρή κριτική, συχνά με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, για όσους βουλευτές αρνούνταν να αρθεί η ασυλία τους και να τεθούν ενώπιον του δικαστηρίου.


Σχολιάστε εδώ