To ευρωπαϊκό μαρτύριο της ΑΕΚ τελείωσε με τη χειρότερη συγκομιδή ελληνικής ομάδας… 0 βαθμούς

To ευρωπαϊκό μαρτύριο της ΑΕΚ τελείωσε με τη χειρότερη συγκομιδή ελληνικής ομάδας… 0 βαθμούς

To ευρωπαϊκό μαρτύριο της ΑΕΚ στο Champions League ολοκληρώθηκε στη Λισαβόνα με την ήττα 1-0 από τη Μπενφίκα.

Αποτελεί τη χειρότερη συγκομιδή ελληνικής ομάδας στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης στη φάση των ομίλων.

Όλο το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ευκαιρίες. Η Μπενφίκα είχε την κατοχή και ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για μια ομάδα που έστω και χωρίς κίνητρο είναι ικανή να κλείσει στα καρέ της μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει έξω από το δικό της μισό του γηπέδου.

Στην επανάληψη τόσο ο ρυθμός όσο και η εικόνα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκαν. Η ΑΕΚ με τις αλλαγές του Ουζουνίδη απέκτησε μια πιο επιθετική διάθεση.
Η σημαντικότερη ευκαιρία για γκολ της Ένωσης, ήταν η κεφαλιά του Ούρος Τσόσιτς έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ερίκ Μοράν, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ στο 63′, ενώ ο Χάρις Σεφέροβιτς των γηπεδούχων σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βασίλη Μπάρκα με κεφαλιά οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Κώστας Γαλανόπουλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σκωτσέζο διαιτητή Μπόμπι Μάντεν στο 87′ και η Μπενφίκα πήρε τη νίκη χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλεξ Γκριμάλδο ένα λεπτό αργότερα (1-0).

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ολοκλήρωσε έτσι χωρίς βαθμό τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του UEFA Champions League και αφοσιώνεται πλέον στις εγχώριες διοργανώσεις, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ στην Λάρισα την Κυριακή (17.15).

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αγώνας πραγματοποιήθηκε μπροστά πολύ λίγους Πορτογάλους φιλάθλους διότι οι τελευταίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό, της Μπενφίκα, στην την επόμενη φάση της διοργάνωσης με την μη προσέλευσή τους .


Σχολιάστε εδώ