Πολύ αργά για δάκρυα, Αλέκο…

Πολύ αργά για δάκρυα, Αλέκο…

-Για ό,τι κατηγορείς τον Τσίπρα, που του παρέδωσες τον ΣΥΡΙΖΑ, τις περισσότερες ευθύνες τις έχεις εσύ

Πολύ αργά συνειδητοποίησε ο Αλέκος Αλαβάνος σε ποιον παρέδωσε, ως πρόεδρός του, τον ΣΥΡΙΖΑ. Δική του επιλογή ήταν ο Αλέ­ξης Τσίπρας. Άσε που πολύ αργά θυμήθηκε να μιλήσει.

Για ό,τι έχει συμβεί στη χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά το κόστος ο ελληνικός λαός. Απόδειξη, τα δεκάδες χιλιάδες λουκέτα, οι 1.000.000 άνεργοι, οι ουρές στα συσσίτια, οι πάνω από 600.000 Έλληνες, νέο αίμα, που πήραν των ομματιών τους αναζητώντας δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν. Και ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον Αλαβάνο, που θα πρέπει να περάσει από το ταμείο για τον λογαριασμό.

Στη συνέντευξή του στο «Βήμα» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Τσίπρα ότι έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ «τον πιο δηλητηριώδη αντίπαλο της Αριστεράς». Ποιας Αριστεράς; Πού είναι;

Η… λύση, λέει, είναι «η πρωτοβουλία ‘‘1-1-4’’», που περιλαμβάνει πρόσωπα της πολιτικής όχι μόνο από την Αριστερά αλλά και από τον οικολογικό και τον κεντρώο χώρο, καθηγητές, καλλιτέχνες, γυναικεία κινήματα κ.ά. Και ότι «στόχος είναι η δημιουργία αυτού του ‘‘κάτι άλλου’’, που λαχταρά τόσο μεγάλο τμήμα του λαού μας».

Όλοι αυτοί, τα τριάμισι αυτά χρόνια, πού ήταν; Τι έκαναν για να βοηθήσουν τον άνεργο να βρει μια δουλίτσα, τον συνάνθρωπό μας που ψάχνει στα σκουπίδια για να ξεγελάσει την πείνα του, κύριε Αλαβάνο;

ΥΓ.: Κάλεσμα να μπουν σε αυτό το «κάτι άλλο» απευθύνει στο ΚΚΕ, στον Γιάνη Βαρου­φάκη και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όχι όμως και στη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Φωτο: enikonomia.gr


Σχολιάστε εδώ