Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου: Κάνατε πράξη την υπόσχεσή σας για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου: Κάνατε πράξη την υπόσχεσή σας για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Την ικανοποίηση και τη χαρά του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί -ενός άδικου φόρου που ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον ΣΕΟ ότι θα τον πάρει πίσω και τον πήρε- όπως επισημαίνει ο ίδιος, εκφράζει ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου, Γιώργος Σκούρας, με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Σκούρας αναφέρει ότι «με χαρά ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου έμαθε για την κατάθεση στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών της τροπολογίας που καταργεί τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί».

Όπως σημειώνει, επρόκειτο για «έναν φόρο που κατανοούμε πως μπήκε στο ελληνικό κρασί υπό το βάρος των μνημονίων, έναν φόρο που σύσσωμος ο κλάδος (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ) αντιτάχθηκε από την πρώτη στιγμή και έδειξε πόσο άδικος, στρεβλωτικός και βαρύς ήταν για τον κλάδο». «Έναν φόρο που εσείς ο ίδιος μας υποσχεθήκατε ότι θα τον πάρετε πίσω, και τον πήρατε!», επισημαίνει ο πρόεδρο του ΣΕΟ.

Ο κ. Σκούρας συγχαίρει γι’ αυτό τον πρωθυπουργό και τον καλεί να εργαστούν όλοι μαζί για το μέλλον του ελληνικού κρασιού, «απαλύνοντας τις παρενέργειες αυτών των τριών ετών της ισχύος του φόρου, στηρίζοντας το θεσμικό πλαίσιο, τον ελληνικό αμπελώνα και τις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού».

Πηγή: kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ