Αργά για δάκρυα…

Αργά για δάκρυα…

…για την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ, που τώρα βλέπει ότι ο κόσμος που έχτισαν δεν είναι ο ίδιος για όλους, για τους ισχυρούς και τους αδύναμους, με αποτέλεσμα να μην έχουν όλοι ευκαιρίες / δυνατότητες για επιβίωση. Όχι μόνο διατηρήθηκε η διάκριση μεταξύ εχόντων και μη εχόντων αλλά και έγινε βαθύτερο το χάσμα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία για να δώσει… οικονομική στήριξη επιβάλλει όρους που οδηγούν σε σκληρά δεσμά –έχουμε πικρή γεύση–, με τους λαούς να μη βλέπουν… άνοιξη, στην ομιλία της στη βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Κογκρέσου εξέφρασε την ανησυχία της για μια «νέα εποχή μίσους», η οποία δεν πρέπει να ξεκινήσει. Και τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να θυμηθεί πως η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών εξυπηρετεί το «ατομικό συμφέρον» των πολιτών.

Καμία αντίρρηση, με μία όμως προϋπόθεση, ότι για να αποφευχθεί αυτή η «νέα εποχή μίσους» πρέπει να ξεριζωθούν όλες εκείνες οι πολιτικές που καλλιέργησαν το έδαφος για να αρχίσει να φυτρώνει το μίσος μεταξύ των λαών. Δεν μπορεί να τρώει ο ένας με χρυσά κουτάλια και να καταθέτει τα κλοπιμαία στην Ελβετία και ο άλλος να ψάχνει στα σκουπίδια για να ξεγελάσει την πείνα του ή να πνίγεται μαζί με τα παιδιά του μήπως και καταφέρει να φτάσει στη γη της Επαγγελίας για να χορτάσει ψωμί…


Σχολιάστε εδώ