Ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι κλειστός αν…

Ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι κλειστός αν…

-…δεν γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμά τους -Τελεσίγραφο Προκόπη Παυλόπουλου προς Ζάεφ

Τελεσίγραφο προς τα Σκόπια στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Χωρίς τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα, ο δρόμος προ το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει κλειστός. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυθαίρετες ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια της αντιφώνησής του στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του σλοβένου Προέδρου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η γειτονική χώρα πρέπει να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της, πρωτίστως δε στο Σύνταγμά της. «Μόνον όταν τελειώσει οριστικά η όλη διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συ­νταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, μόνον τότε είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας και να έρθει προς κύρωση στη Βουλή», σημείωσε.

Σχολιάζοντας δε τις τελευταίες δηλώσεις τόσο του Ζ. Ζάεφ όσο και άλλων αξιωματούχων των Σκοπίων, ο κ. Παυλόπουλος δεν άφησε περιθώρια… παρερμηνειών: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι, εν όψει της οριστικοποίησης της συμφωνίας και πριν από την κύρωσή της, να αποδεχθούμε ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών οι οποίες είναι αυθαίρετες, διότι τίποτε δεν έχει ακόμα τελειώσει», προειδοποίησε. «Αυτό είναι σαφές από την πλευρά μας γιατί, όπως λέμε εμείς οι Έλληνες, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Εμείς είμαστε εδώ, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε τέτοια ζητήματα», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε: «Καθιστούμε σαφές πως, αν και όταν έρθει η ώρα της κύρωσης αυτής (σ.σ.: της συμφωνίας), δεν πρόκειται, κατ’ ουδένα τρόπο, να δεχθούμε αυθαίρετες –και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές– ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών από την πλευρά της ΠΓΔΜ».


Σχολιάστε εδώ