Μεγάλη επένδυση της ΕΡΤ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα!

Μεγάλη επένδυση της ΕΡΤ σε τηλεοπτικό πρόγραμμα!

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, η κρατική τηλεόραση ανοίγει τους κωδικούς για την προμήθεια τηλεοπτικού προγράμματος.

Όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική στήλη των «Τυπολογιών», αποφασίστηκε η διάθεση σχεδόν 4.000.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2018 για την προμήθεια νέων προγραμμάτων για όλα τα κανάλια της, κίνηση που δείχνει την αλλαγή στρατηγικής. Στο ΔΣ της εταιρείας έχουν σταλεί εκ νέου δεκάδες εισηγήσεις από τις Διευθύνσεις Προγράμματος και οι πρώτες αποφάσεις έχουν ήδη εγκριθεί.

Η ΕΡΤ θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση βραβευμένες σειρές, όπως οι «The Durrells», «Wayward Pines», «Sοrelles», «Ballers», «Fargo», ο τρίτος κύκλος της βραβευμένης σειράς «Τrue Detective» και ο δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης σειράς «Big Little Lies». Στροφή στη στρατηγική της ΕΡΤ δείχνει και η ενίσχυση της ΕΡΤ3 με ξένες σειρές μεγάλης απήχησης, όπως οι «Tin Star», «Catherine the Great», «Bullets», «Personal», «Eight Days», «The Flatey Enigma», «The Plague», «The Victim», «Patrick Melrose» και «Babylon Berlin».

Στις επιμέρους συμφωνίες με τα μεγάλα στούντιο και τις εταιρείες διανομής που έχουν ήδη εγκριθεί ξεχωρίζει η συμφωνία με το CBS, με κόστος για την ΕΡΤ 92.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για τρεις τηλεοπτικές σειρές πρώτης προβολής, και με το BBC Studio για τη διάσημη σειρά «The Durrells», συνολικού κόστους 90.550 ευρώ συν ΦΠΑ.

Σημαντικές είναι και οι συμφωνίες για την προμήθεια ντοκιμαντέρ, όπως με την εταιρεία Albatros αλλά και με την Bijou Entertainment για το ντοκιμαντέρ «Dinner with Plato», που προβάλλει τη διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων.

Στα ντοκιμαντέρ η ΕΡΤ έχει εξασφαλίσει σειρές όπως οι «Genius Einstein» και «Genius Picasso» με τον Αντόνιο Μπαντέρας και «The Story of God» με τον Μόργκαν Φρίμαν, αλλά και διεθνείς συμπαραγωγές όπως «Τα λάφυρα» σε σκηνοθεσία Θόρκελ Χάρνταρσον και Ερν Μαρίνο Άρναρσον, «Επιστολή στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο» σε σκηνοθεσία Ελοντί Λελού, καθώς και το νέο ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη και της Αγγελικής Αριστομενοπούλου «Citizen Europe».

Σε ό,τι αφορά τις κινηματογραφικές ταινίες, το πακέτο που έχει εξασφαλιστεί περιλαμβάνει ταινίες των Κεν Λόουτς, Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Σάλι Πότερ, Πιερ Πάολο Παζολίνι και Φριτς Λανγκ, αλλά και όλες τις ταινίες του James Bond από το 1963 έως σήμερα.


Σχολιάστε εδώ