Χριστουγεννιάτικες Δράσεις Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Χριστουγεννιάτικες Δράσεις Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ο ουρανός φωτίστηκε και στον Αγ. Παύλο…

♦ Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου ♦ Έτοιμη και η γκαλερί για το ART BAZAAR, που θα φιλοξενήσει έργα 50 εικαστικών της Θεσσαλονίκης

Πλήθος κόσμου, αψηφώντας το κρύο, ευχήθηκε «καλές γιορτές» μαζί με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη στην όμορφη εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο πάρκο της οδού Ανθέων στον Άγιο Παύλο.

Άγιος Βασίλης, ξωτικά, ξυλοπόδαροι, χαρούμενες παιδικές φωνούλες, ταχυδακτυλουργοί, δεκάδες πυροτεχνήματα, κρασί, σούπα και κάστανα ζεστά  συμπλήρωσαν προχθές, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, την εορταστική ατμόσφαιρα ζεσταίνοντας τις καρδιές όλων με το μήνυμα και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παύλου, που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μαθητές του 2ου Δημ. Σχολείου Αγ. Παύλου, που απήγγειλαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα, μαθητές του παραρτήματος Αγ. Παύλου του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών και κλιμάκιο της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών έδωσαν τον εορταστικό τόνο, ενώ προσφέρονταν τραχανάς από τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Πεύκων, ζεστή σοκολάτα, κάστανα και κρασί.

«Η κοινωνική αλληλεγγύη ας είναι το μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων απέναντι στον άνεργο, στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, στους ηλικιωμένους, στους νέους μας. Απέναντι στη γενικότερη αδιαφορία και στην απαισιοδοξία που υπάρχει παντού, ας κρατήσουμε την ανθρωπιά και την ευαισθησία μας, ας έρθουμε πιο κοντά στο συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη. Η πατρίδα μας διακρίνεται από φιλάνθρωπο πνεύμα που τις μέρες αυτές διατρανώνεται στο κλίμα των ημερών. Εύχομαι σε όλους μας Καλά Χριστούγεννα, με αγάπη, υγεία και ελπίδα», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, που περιστοιχισμένος από δεκάδες μικρά παιδιά, έδωσε το σύνθημα της φωταγώγησης του δένδρου για να ακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα που γέμισαν με χρώματα τον ουρανό.

Η σκυτάλη της φωταγώγησης των δένδρων πέρασε χθες το απόγευμα στη Νεάπολη, και συγκεκριμένα στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), στις 6 μ.μ., όπου και η Πλατεία του Άϊ Βασίλη με το σπιτάκι του αγαπημένου Αγίου των παιδιών. Το κλίμα ζέσταναν η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, κλιμάκιο της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, τμήματα μοντέρνου χορού και μπαλέτου από τη Σχολή Χορού του δήμου Νεάπολης-Συκεών και μαθητές των 1ου-2ου Νηπιαγωγείων Νεάπολης.

Δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίσσονται οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες, όπου τα παιδιά απολαμβάνουν το κλίμα των ημερών με δημιουργική φαντασία, όπως αυτή καταγράφηκε στο στολισμό των Χριστουγεννιάτικων δένδρων με στολίδια που δημιούργησαν τα ίδια.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, στις 6 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών θα γίνει η παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου βιβλίου-παραμυθιού της Μαρίας Πετκανοπούλου «Ο χρόνος ξεκινάει με χρατς και τελειώνει με χρουτς», με το βιβλίο να παρουσιάζεται στα παιδιά διαδραστικά από τη συγγραφέας-νηπιαγωγό. Η εκδήλωση θα «μεταφερθεί» και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.

Την ίδια ημέρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, στις 6 μ.μ., θα γίνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τη συμμετοχή του 6ου Συστήματος Προσκόπων Νεάπολης, και μια ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 7 μ.μ., μικροί ζαχαροπλάστες θα αναλάβουν δράση στο δικό τους εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με τον chef Κωνσταντίνο Ευλαμπίδη.

Να σημειωθεί ότι για τις εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα: 2310.217376 (Συκιές) και 2310.635060 (Νεάπολη).

Τουρνουά Αγάπης

Στο μεταξύ οι μικροί άσοι των γηπέδων… προθερμαίνονται για τα Τουρνουά Αγάπης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι «Η αγάπη έχει δύναμη». Πρόκειατι για τα τέσσερα διαφορετικά τουρνουά, κατά την πραγματοποίηση των οποίων θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. Συγκεκριμένα:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, 9π.μ.-2μ.μ., στο ΔΑΚ Τρίγωνο Συκεών (Λεχόβου & Μανδηλαρά),
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 6 μ.μ., στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών (Λεχόβου 7),
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, 10π.μ.-2μ.μ., στο Κλειστό Γήπεδο Επταπυργίου (Επταπυργίου 150, Συκιές),
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΛΕΪ: Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, 10π.μ.-2μ.μ., στο ΔΑΚ Κλειστό Αγ. Παύλου (τέρμα Ανθέων).

ART BAZAAR 50 καλλιτεχνών

Στο πνεύμα των ημερών και το ART BAZAAR, που για μια ακόμη φορά θα φέρει σε επαφή τους εικαστικούς δημιουργούς με το κοινό.

Πρόκειται για τη αδιαμεσολάβητη ομαδική έκθεση, που τείνει να γίνει θεσμός, και αφορά Έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας, άλλα και έξω απ’ αυτήν. Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος» (Λαγκαδά 120 & Δ.Κομνηνού, Νεάπολη) από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, και θα φιλοξενήσει έργα 50 εικαστικών δημιουργών που έχουν να επιδείξουν σημαντικό καλλιτεχνικό έργο, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν εκθέσει έργα τους στη Θεσσαλονίκη, σ’ άλλες πόλεις και σε χώρες του εξωτερικού.    

Η πρόταση συνδυάζει την προβολή του καλλιτεχνικού έργου με την εικαστική ενημέρωση,  την επικοινωνία του θεατή-«αναγνώστη» με την Τέχνη, την αναγνώριση, αξιολόγηση και ανακάλυψη του «σημαντικού» μέσα από τη συγκριτική λειτουργία της καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης ενός σημαντικού εικαστικού έργου σε χαμηλό κόστος.

Στο Art Bazaar παίρνουν μέρος και εκθέτουν έργα τους καλλιτέχνες Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Χαρακτικής εκπροσωπώντας  διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης, χωρίς περιορισμούς ηλικιακούς ή αναγνωρισιμότητας. Μέσα από αυτό δίνεται η δυνατότητα στους φίλους της εικαστικής δημιουργίας να κάνουν ένα δώρο Τέχνης στον εαυτό τους, στο σπίτι, στο περιβάλλον τους. Τα έργα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα διατίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές -δεν θα υπάρχει έργο πάνω από 150 €- δίνοντας έτσι σε όλους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή και να δωρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα σημαντικά έργα Τέχνης.


Σχολιάστε εδώ