Στους δρόμους ξανά το Σάββατο τα «κίτρινα γιλέκα» – Κλείνουν καταστήματα, μουσεία και ο Πύργος του Άιφελ

Στους δρόμους ξανά το Σάββατο τα «κίτρινα γιλέκα» – Κλείνουν καταστήματα, μουσεία και ο Πύργος του Άιφελ

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού κάλεσε σήμερα τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής του Σανζ Ελιζέ να «κλείσουν τις πόρτες (τους) και (να αποκλείσουν) την πρόσβαση» κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» το Σάββατο.

Οι έμποροι καλούνται «την ημέρα της διαδήλωσης: να κλείσουν τις πόρτες και τις προσβάσεις, όπως επίσης να ενημερώσουν το προσωπικό τους για τους κινδύνους που θα διατρέχει», επισημαίνεται στις έγγραφες συστάσεις της αστυνομίας προς τους εμπόρους.

Στις συστάσεις δεν διευκρινίζεται εάν το κλείσιμο των καταστημάτων πρέπει να είναι ολικό ή μερικό.

Το μέτρο αφορά αρκετές περιοχές: εκείνη του Σανζ Ελιζέ, «όπως και όλων των γύρω δρόμων», όπως εκείνη του μεγάρου των Ηλυσίων και των λεωφόρων Ματινιόν, Μοντένιε και Φράνκλιν Ρούσβελτ.

Οι καταστηματάρχες καλούνται επίσης να «προστατεύσουν τα καταστήματά τους έναντι πιθανών καταστροφών εγκαθιστώντας προστατευτικά καλύμματα στις βιτρίνες» και «απομακρύνοντας… τα οχήματα, όπως και κάθε ευάλωτο αντικείμενο».

Την ίδια ώρα, καμιά δεκαριά μουσεία του Παρισιού αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις πόρτες τους για τους τουρίστες το Σάββατο, ενώ η Όπερα ακύρωσε τις παραστάσεις της, εν όψει των κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων.

Επτά μουσεία και πολιτιστικοί χώροι στην Πόλη του Παρισιού θα παραμείνουν κλειστά: μεταξύ αυτών το Πτι-Παλαί, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Πόλης του Παρισιού όπως επίσης το μουσείο Cernuschi, το σπίτι του Βίκτορ Ουγκό και οι Κατακόμβες.

Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο λόγω των διαδηλώσεων
Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο λόγω των προγραμματισμένων διαδηλώσεων στο Παρίσι, έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία του μνημείου.

«Οι διαδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Παρίσι δεν μας επιτρέπουν να υποδεχθούμε τους επισκέπτες σε ασφαλείς συνθήκες» επισήμανε η εταιρεία SETE σε ένα δελτίο τύπου.

Αλλάζει δρομολόγιο η πορεία για το κλίμα, για να μην συμπέσει με τη διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων
Η πορεία που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή το Σάββατο στο Παρίσι τροποποιήθηκε σήμερα, ώστε να μην περάσει από τα Ηλύσια Πεδία.

Αφορμή για την αλλαγή αυτή στάθηκε το γεγονός ότι την ίδια ώρα θα συγκεντρωθούν στην ίδια περιοχή τα “κίτρινα γιλέκα”.

Η πορεία για το κλίμα θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και θα ολοκληρωθεί στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, όπου θα δοθεί και μια συναυλία, όπως ανέφεραν σήμερα οι οργανωτές, μεταξύ των οποίων οι Alternatiba και οι Amis de la Terre.

Η αρχική σκέψη ήταν να ξεκινήσει η πορεία από το Τροκαντερό και να κατευθυνθεί στο Πεδίο του Άρεως.

Την Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ είχε ζητήσει να αναβληθεί αυτή η πορεία, λόγω των ταραχών που σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όμως οι οργανωτές, που σχεδιάζουν εδώ και πολύ καιρό αυτήν την εκδήλωση, αρνήθηκαν.

Πηγη+φωτο= www.real.gr


Σχολιάστε εδώ