Στις… ελληνικές καλένδες και το Δικαστικό Μέγαρο!

Στις… ελληνικές καλένδες και το Δικαστικό Μέγαρο!

Όνειρο ήταν και πάει. Ο λόγος για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, που, όπως φαίνεται, προσέκρουσε στην απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Όπως είπε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η μεικτή Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από εκπροσώπους του δήμου, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΤΑΧΔΙΚ συνεδρίασε ήδη τρεις φορές και το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστώσει ότι το έργο είναι πολύ δύσκολο να γίνει.

Το Νομικό Συμβούλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε από τον δήμο μια σειρά από ενέργειες, που για να γίνουν απαιτούν χρονικό ορίζοντα δύο-τριών χρόνων. Κάτι που σημαίνει πως το πρώην κτίριο της Ραλλείου για τουλάχιστον έξι-επτά χρόνια θα παραμείνει γιαπί!

«Για τον λόγο αυτό», είπε ο δήμαρχος, «θα έρθει ειδικό θέμα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, για να αποφασίσει το σώμα τι θα γίνει». Το… ναυάγιο της κατασκευής Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά επιβεβαίωσε εμμέσως και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΑΧΔΙΚ, που δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 – 90,4 ότι η γραφειοκρατία είναι τέτοια που ξεπερνάει τις επιθυμίες και τα «θέλω» ολόκληρης της πειραϊκής κοινωνίας.

Το ζητούμενο από δω και πέρα είναι αν θα γίνει Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και πού θα γίνει. Το πιο πιθανόν είναι να μη γίνει τίποτα και η Δικαιοσύνη στον Πειραιά να… στοιχειώσει στο ακατάλληλο κτίριο της οδού Σκουζέ. Η ευθύνη, ωστόσο, για τη δημιουργία του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά ανήκει αποκλειστικά στο κράτος.

Ο δήμος προσπάθησε να διευκολύνει την κατάσταση, παραχωρώντας το καλύτερο ακίνητό του, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης επί τέσσερα χρόνια κωλυσιεργούσε.


Σχολιάστε εδώ