To “Π” επιβεβαιώνεται: Το Σκοπιανό ΔΕΝ έχει κλείσει! – Tο σκοπιανό εθνικό αφήγημα

To “Π” επιβεβαιώνεται: Το Σκοπιανό ΔΕΝ έχει κλείσει! – Tο σκοπιανό εθνικό αφήγημα

Δεν πέρασαν λίγα εικοσιτετράωρα από την στιγμή που το “ΠΑΡΟΝ” της Κυριακής έγραψε για “Τα παιχνίδια του Ζάεφ”   και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας μας επιβεβαίωσε.

Μιλώντας το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στη Βουλή των Σκοπίων, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έκανε αναφορά περί ύπαρξης «Μακεδόνων του Αιγαίου» στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες βαλκανικές χώρες όπως στην Βουλγαρία. Ανέφερε δε πως «σχεδόν τίποτα δεν έχει γίνει τα προηγούμενα 27 χρόνια από την ανεξαρτησία της Μακεδονίας», απαντώντας ουσιαστικά σε αιτιάσεις του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, πως με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους “Μακεδόνες” στις γειτονικές χώρες».


 Όλα δείχνουν πως η πλευρά των Σκοπίων παρά τις όποιες δηλώσεις και συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των αλυτρωτικών σχεδίων της περί “Μακεδονίας του Αιγαίου”.


Η αναφορά του Ζάεφ σε “Μακεδόνες” που ζουν στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει τους φόβους της εφημερίδας μας. Το Σκοπιανό ΔΕΝ έχει κλείσει. Αντιθέτως!

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ φέρεται ακόμη να δήλωσε πως με την υιοθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει πιθανότητα η «μακεδονική» γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα.

Tο σκοπιανό εθνικό αφήγημα

“Μακεδονία του Αιγαίου” αποκαλείται η ελληνική Μακεδονία, η οποία το 1913 “κατακτήθηκε” από την Ελλάδα, που στη συνέχεια εφάρμοσε πολιτικές “εθνοκάθαρσης” κατά των … “Μακεδόνων” που είτε “εκδιώχθηκαν” στα Σκόπια, είτε αφομοιώθηκαν στη συνέχεια.

Εντονότατες ήταν οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών ενθαρρύνει αντί να εξαλείφει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και δυστυχώς δικαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Οι δηλώσεις Ζάεφ για τη δυνατότητα διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στην χώρα μας προκαλούν όλους τους Έλληνες. Και γι’ αυτό εξίσου προκλητική είναι και η αφωνία του πρωθυπουργού και υπουργού των εξωτερικών κ. Τσίπρα».

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Άρχισαν τα όργανα…» επεσήμανε στο δηκτικό της σχόλιο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και σημείωσε:
«Κατά τον κ. Ζάεφ σε λίγο θα διδάσκουμε την δήθεν Μακεδονική γλώσσα στα Ελληνικά σχολεία. Μεγάλη επιτυχία κ.Τσίπρα . «Ιστορική» η συμφωνία σας».


Διαβάστε επίσης: Aμηχανία στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης για τις τελευταίες δηλώσεις του Ζαεφ


Κατρούγκαλος: Σεβασμός στο πνεύμα της συμφωνίας

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ και αναμένουμε τον πλήρη σεβασμό του γράμματος και του πνεύματος της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι μια από τις περιπτώσεις που αναδείξαμε τον ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας, ως παράγοντα επίλυσης διαφορών που χρονίζουν στην περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως «απαιτούμε πλήρη σεβασμό του πνεύματος και του γράμματος της συμφωνίας των Πρεσπών, και όταν θα έχουμε πλήρη την καταγραφή της σχετικής δήλωσης, αν αποκλίνει από οποιοδήποτε πλαίσιο, θα τοποθετηθούμε αναλόγως» και διαμήνυσε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει αμφιβολίας ως προς το πραγματικό περιεχόμενο που θα έχει η ανταπόκριση της συνταγματικής αναθεώρησης στις υποχρεώσεις που έχει η άλλη πλευρά»

Μιχελογιαννάκης: «Ντροπή του. Ο Ζάεφ να ανακαλέσει άμεσα»

Είναι ντροπή, ο Ζάεφ, να παραποιεί ενσυνείδητα την συμφωνία των Πρεσπών, και εντός του κοινοβουλίου της FYROM να δηλώνει ψευδώς ότι υπάρχει πιθανότητα να διδάσκεται η σλαβική γλώσσα, που ο ίδιος ονομάζει «μακεδονική», στην Ελλάδα, και να μιλάει για μειονότητα των μακεδόνων του Αιγαίου.
Όπως πιστεύουν οι Σκοπιανοί, η Μακεδονία κατακτήθηκε το 1913 και μετά έγινε εθνοκάθαρση.
Πρόκειται για τη γνωστή σκοπιανή προπαγάνδα και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρέπει να ανακαλέσει άμεσα.


Σχολιάστε εδώ