Διαδημοτικές… φούσκες του παρελθόντος ως… φαντάσματα βγαίνουν στο προσκήνιο

Διαδημοτικές… φούσκες του παρελθόντος ως… φαντάσματα βγαίνουν στο προσκήνιο

Διαδημοτικές… φούσκες του παρελθόντος, δηλαδή εταιρείες, ΜΚΟ, οργανισμοί κ.λπ., που είχαν ιδρυθεί πριν από 20 και 30 χρόνια και είχαν εγκαταλειφθεί, επειδή κάποιοι νόμιζαν ότι βρίσκονται στο… απυρόβλητο, αφού καλύπτονταν από τις τότε Νομαρχίες ή τους Δήμους, ζωντανεύουν ξαφνικά και ως… φαντάσματα βγαίνουν στο προσκήνιο και ταλαιπωρούν τους σημερινούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες, που καλούνται να πληρώσουν τα λάθη ή τις παραλείψεις των προκατόχων τους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, του οποίου οι λογαριασμοί έχουν δεσμευθεί για εταιρείες της πρώην Νομαρχίας Πειραιά, που έχουν αδρανοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, αλλά οι προκάτοχοί του δεν τις είχαν κλείσει ποτέ, με αποτέλεσμα να έχουν απαιτήσεις απ’ αυτές το ΙΚΑ και η εφορία. Και επειδή η συνέχεια της Νομαρχίας είναι η περιφέρεια, ο περιφερειάρχης υφίσταται τις συνέπειες!

Κλασική περίπτωση είναι εκείνη της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», που ήταν Συμβουλευτικός Σταθμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών, η οποία ιδρύθηκε το 1994, αδρανοποιήθηκε το 2000, αλλά δεν έκλεισε ποτέ, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να της έχει χρεώσει οφειλές 100.000 ευρώ, τα οποία διεκδικεί από τον πρώην νομάρχη Πειραιά Χρήστο Φωτίου, επειδή κατά το καταστατικό πρόεδρος του ΔΣ οριζόταν ο εκάστοτε εκπρόσωπος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης δραστηριοποιήθηκε άμεσα, ετοίμασε τον φάκελο της εταιρείας και ανέθεσε την εκκαθάρισή της σε ορκωτούς λογιστές.


Να εξαιρεθούν οι βραχονησίδες με την ονομασία «Πετροκάραβο», που βρίσκονται 22 μίλια ανοικτά της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα και αντίκρυ στον κάβο Μπίστη του Πόρου, από τον χάρτη των πεδίων βολής του Πολεμικού Ναυτικού ζητά με έγγραφό του από τον υπουργό Ά­μυνας Πάνο Καμμένο ο αντι-­περιφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος. Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης, οι νησίδες από το συνεχές σφυροκόπημα έχουν παραμορφωθεί και δεν θυμίζουν πλέον… καράβια, ενώ αν συνεχισθεί η ίδια κατάσταση σε λίγο θα… εξαφανισθούν.


Άφωνοι έχουν μείνει όλοι στον Πειραιά από την… εφευρετικότητα ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που εκμεταλλεύονται τις θέσεις που… απλόχερα τους δίνει ο κομματικός τους μηχανισμός για ίδιον όφελος. Τελευταίο κρούσμα εκείνο των δύο στελεχών του κόμματος, που είχαν διοριστεί στο ΔΣ του ΣΕΦ τον περασμένο Μάιο με τις… συνήθεις αξιοκρατικές διαδικασίες των κομμάτων. Μόλις οι δύο εκπρόσωποι της… κάθαρσης διαπίστωσαν ότι το στάδιο διαθέτει γήπεδα 5×5, τα οποία έχουν τεράστια ζήτηση, ίδρυσαν μια ΚΟΙΝΣΕΠ η οποία πρότεινε στο ΣΕΦ να αναλάβει την εκμετάλλευση των γηπέδων. Επί ενάμιση μήνα, οι δύο παράγοντες έκαναν… σκληρές διαπραγματεύσεις με το ΣΕΦ για να «διασφαλίσουν» τα συμφέροντα του κράτους, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό τίμημα.

Ουσιαστικά, δηλαδή, διαπραγματεύονταν με τον… εαυτό τους! Όντως η… διαπραγμάτευση κάλυψε πλήρως τα συμφέροντα, όχι όμως του ΣΕΦ, αλλά τα δικά τους, αφού… πέτυχαν ενοικίαση των γηπέδων μέχρι το 2021 με το αστρονομικό ποσών των 4 ευρώ την ώρα, τη στιγμή που τα γήπεδα ενοικιάζονται από 50 έως 100 ευρώ την ώρα, ανάλογα με την εποχή και την περίοδο! Μιλάμε, δηλαδή, για σύμβαση που… βουλιάζει εκ του ασφαλούς το ΣΕΦ και διασφαλίζει ένα καλό εισόδημα για τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Όταν βέβαια έφθασε η ώρα της υπογραφής της σύμβασης, για να μη φανεί ότι τα εν λόγω άτομα υπογράφουν και από τις δύο πλευρές, παραιτήθηκαν από το ΔΣ του ΣΕΦ. Αυτό έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου και στις 18 υπέγραψαν τη σύμβαση!

Φωτό: piraeuspress.gr


Σχολιάστε εδώ