Στην Πάτρα τελικά θα είναι υποψήφιος ο Παπανδρέου

Στην Πάτρα τελικά θα είναι υποψήφιος ο Παπανδρέου

-Και με δική του ατζέντα

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του διεμήνυσαν στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά από ένα σίριαλ διαρροών και εσωστρέφειας, το οποίο κατέγραψε το «Π» την προηγούμενη Κυριακή, ότι δεν πρόκειται να μετακινηθεί στην εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας, αλλά θα είναι στην Αχαΐα.

Η Χαριλάου Τρικούπη, προ της αντίδρασης, έκανε πίσω και ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα.
Η εξέλιξη αυτή, όμως, δημιουργεί πρόβλημα στον στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου, ο οποίος πρακτικά μένει μετέωρος, καθώς πολύ δύσκολα το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει δεύτερο βουλευτή στην Αχαΐα.

Ο Γ. Παπανδρέου, με προσεκτικά βήματα, δημιουργεί τη δική του πολιτική ατζέντα και αποκτά όλο και μεγαλύτερα περιθώρια αυτονομίας από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Σε μια χρονική συγκυρία, μάλιστα, που η Φώφη Γεννηματά επιμένει στη στρατηγική των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου στέλνει τα δικά του μηνύματα και προωθεί τη δική του ατζέντα.

Σε ομιλία του στο Λονδίνο στο London School of Economics για τα συμπεράσματα από την ελληνική κρίση τόνισε: «Δεν πρέπει να επικεντρωθούμε στο με ποιους θα είμαστε μαζί, αλλά τι θέλουμε να αλλάξουμε στη χώρα, και αυτό πρέπει να είναι η πυξίδα του κόμματός μας… Το να είμαστε στην κυβέρνηση δεν είναι το κύριο ζήτημα. Το να είμαι ξανά υπουργός, ούτε αυτό είναι το ζητούμενο».

Αν και συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έσπευδαν να διευκρινίσουν πως ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η ΝΔ μετακινείται συνεχώς και δεξιότερα και είναι αδιανόητο να υπάρχουν σκέψεις για συνεργασία, για πολλούς το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να έχει πολλές ερμηνείες και κυρίως δείχνει ότι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον πολιτικά παρών.


Σχολιάστε εδώ