Ίδρυση ιδιωτικού Πανεπιστημίου, επέκταση και αντιστροφή του “Brain Drain” στις προτεραιότητες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Ίδρυση ιδιωτικού Πανεπιστημίου, επέκταση και αντιστροφή του “Brain Drain” στις προτεραιότητες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Του
ΑΡΗ ΜΠΕΡΖΟΒΙΤΗ


Η αντιστροφή του “Brain Drain”, η ίδρυση ιδιωτικού Πανεπιστημίου και η επέκταση εντός και εκτός Ελλάδας είναι στα άμεσα σχέδια του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, δήλωσε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference 2018). Το Συνέδριο διοργανώνει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Αποστολόπουλος, «η ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα αποτελεί ένα «όνειρο» για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, το οποίο θα τεθεί προς πραγμάτωση, όταν το Ελληνικό Σύνταγμα το επιτρέψει με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η διοίκηση προτίθεται να αξιοποιήσει τη δεκάδων στρεμμάτων ιδιόκτητη έκταση στην Παιανία, όπου θα ανεγερθούν οι υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις, σε περίπτωση που η εξαγορά ενός ετοιμοπαράδοτου ακινήτου κριθεί ασύμφορη».

Παράλληλα στους στόχους του Ομίλου είναι η επέκταση εντός και εκτός Ελλάδας. «Το 1980 επεκταθήκαμε πρώτα στη Ρωσία και μετά στα Βαλκάνια. Στα χρόνια της κρίσης σταματήσαμε λίγο αυτή την επέκταση, αλλά σύντομα θα συνεχίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος.

Η καινοτομία αποτελεί επίσης προτεραιότητα για τον Όμιλο και γι’ αυτό ο κ. Αποστολόπουλος προανήγγειλε «την επικείμενη συνεργασία με τη Google και τη Johnson & Johnson, προκειμένου να αναπτυχθεί μία πρωτοποριακή ψηφιακή χειρουργική πλατφόρμα αλλά και την άμεση απόκτηση του ρομποτικού συστήματος “Da Vinci XI”, καθώς και συστήματος για αντιμετώπιση καρκίνου του προστάτη με υπέρηχους».

Ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε ακόμη ότι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στοχεύει στην αντιστροφή του “Brain Drain”, παρέχοντας κίνητρα σε Έλληνες επιστήμονες που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να επαναπατριστούν.

Την παρουσίαση του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, έκανε από κοινού με τον χειρουργό Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και τον καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Κωνσταντίνος Μ Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Adjunct Professor of Surgery του Ohio State University των ΗΠΑ, Επιστημονικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Επίτιμος Πρόεδρος της Ρομποτικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Professor of Cardiology Yale School of Medicine, Πρόεδρος Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη Μακροζωία & την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, Διευθυντής Athens Heart Center, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου περισσότεροι από 300 κορυφαίοι επιστήμονες του Ομίλου, καθώς και ομόλογοί τους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, υπό την ευθύνη 75μελούς επιστημονικής επιτροπής, θα αναδείξουν τις ιατρικές καινοτομίες που ήδη εφαρμόζονται στις κλινικές του Ομίλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς της Ιατρικής, όπως είναι η Αγγειοχειρουργική, η Αιματολογία, η Γενική Χειρουργική, η Καρδιολογία, η Καρδιοχειρουργική, η Μαιευτική Γυναικολογία, η Θωρακοχειρουργική, η Νευρολογία, η Νευροχειρουργική, η Ογκολογία, η Ορθοπεδική, η Ουρολογία, η Παθολογία, η Παιδιατρική, η Πνευμονολογία, η Ρομποτική Χειρουργική και η Ωτορινολαρυγγολογία. Το AMLI 2018 περιλαμβάνει 4 κορυφαίες θεματικές ενότητες (Γενική Κλινική, Παιδιατρικό, Νοσηλευτικό και Ιατρικός Τουρισμός), που θα διεξάγονται παράλληλα σε 3 αίθουσες, και θα παρουσιαστεί ό,τι πιο σύγχρονο στην υγεία, σε μία πλήρως διεπιστημονική, ασθενοκεντρική, ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Στο Συνέδριο, μεταξύ άλλων, υπάρχει ειδική ενότητα, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 2:30 μμ, στην αίθουσα «Σκαλκώτα», όπου ομιλητές θα αναλύσουν «Το Μέλλον της Υγείας» αναπτύσσοντας τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Healthcare Digital Transformation

Longevity: From Curative, to Preventive and then Promotive

Personalized Medicine: Taking Guidelines One Step Forward

Patient Advocacy: Having the Patient at the Center of Attention

The Future of Hospital Management

Παράλληλα, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον Ιατρικό Τουρισμό και στη θέση της Ελλάδας στην ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη αγορά υπηρεσιών υγείας. Επίσης, ειδική μνεία θα γίνει στην αντιστροφή του “Brain Drain”, μέσα από τη συμμετοχή 20 νέων Επιστημόνων που επέστρεψαν στην Ελλάδα της κρίσης για να διεκδικήσουν το «Ελληνικό Όνειρο».

«Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ευρώπη βρίσκεται πλέον σε ένα κρίσιμο «σταυροδρόμι» αλλαγών και λήψης σημαντικών αποφάσεων: να ακολουθήσει τις νέες τάσεις στην εξέλιξη της υγειονομικής περίθαλψης, που επιτάσσουν την προσφορά υψηλού επιπέδου και «value for money» υπηρεσιών υγείας από κέντρα αριστείας ή την περαιτέρω επιβάρυνση των ήδη βεβαρημένων κρατικών συστημάτων υγείας. Εμείς, ως Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, έχουμε ήδη χαράξει στρατηγική, ακολουθώντας μία συντεταγμένη πορεία σε αυτήν τη διαδικασία μετασχηματισμού του κλάδου, αναλαμβάνοντας, παράλληλα, πρωταγωνιστικό ρόλο στις νέες εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό χώρο της Υγείας. Με γνώμονα τα παραπάνω και ορμώμενοι από αυτά, ο Όμιλός μας σας καλεί στη μεγάλη γιορτή της επιστήμης, της ιατρικής και της υγείας – στο AMLI 2018», δήλωσε ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές ιατρικής, ενώσεις ασθενών, αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τις σύγχρονες εξελίξεις στην υγεία. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σύνεδροι ιατροί θα λάβουν έως και 24 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης CME-CPD από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με τα κριτήρια της EACCME UEMS. Στο χώρο του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση φαρμακευτικών και μη προϊόντων, ανοικτή σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το AMLI 2018 τελεί υπό την ευγενική χορηγία, μεταξύ άλλων, των ακόλουθων εταιρειών: DEMO, ELPEN, ENDOFUSION, GENERAL ELECTRIC, ELEKTA, MENARINI HELLAS, JOHNSON & JOHNSON, PROCTER & GAMBLE, SOFMEDICA.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: amli2018.com

Το Hashtag του Συνεδρίου είναι: #amli2018

Κεντρική φωτό: Στελέχη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου. Στο κέντρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος


Σχολιάστε εδώ