Τελικά, δεν πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη…

Τελικά, δεν πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη…

Για τους βουλευτές μας μιλάμε, αφού κάποιοι υψηλά ιστάμενοι είχαν στήσει το κόλπο να πάρει ο καθένας… αναδρομικά 24.442 ευρώ (1.111 ευρώ επί 22 μήνες), μπαίνο­ντας στην ίδια μοίρα με τους φτωχοσυνταξιούχους, η σύνταξη των οποίων έχει καταληστευ­θεί, έχει γίνει φιλοδώρημα, ακόμα και των ενστόλων.

Και αποφεύχθηκε όχι μόνο η απίστευτη πρόκληση αλλά και η ολοκληρωτική κατακραυγή εναντίον της Βουλής αλλά και του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, μετά την αποκάλυψη του γνωστού εργατολόγου, καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου, σύμφωνα με την οποία αναδρομικά θα πά­ρουν και οι πρώην βουλευτές.

Και έγινε ο… σεισμός, αλλά ευτυχώς η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ βγήκαν και είπαν ότι οι βουλευτές τους παραιτούνται από τα αναδρομικά. Από τα άλλα κόμματα δεν υπήρξε ανάλογη δήλωση. Ίσως να καλύφθηκαν από τη δήλωση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος τόνισε ότι «δεν τίθεται ούτως ή άλλως κανένα θέμα αναδρομικών για τους βουλευτές», θέση που αμφισβήτησε ο Αλέξης Μητρόπουλος, ε­πισημαίνοντας ότι «ο νόμος 4387/2016 (άρθρο 23 και 4, εδ. β, γ) διέτασσε την επιστρο­φή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στους βουλευτές ή στους κλη­ρονόμους τους».


Σχολιάστε εδώ