Τελικά αυτός ο ιδιόρρυθμος Τραμπ λέει μεγάλες αλήθειες για το ρόλο των Γερμανών στην Ευρώπη

Τελικά αυτός ο ιδιόρρυθμος Τραμπ λέει μεγάλες αλήθειες για το ρόλο των Γερμανών στην Ευρώπη

Η ατάκα που πέταξε στον Εμμανουέλ Μακρόν, μέσω twitter, όπως συνηθίζει ο Τραμπ, δείχνει πως ο Μακρόν βρήκε τον μάστορά του στο πρόσωπο του Προέδρου των ΗΠΑ.

Κι αυτό επειδή προσπάθησε να αμφισβητήσει τις επικρίσεις του αμερικανού Προέδρου για το ότι οι ισχυροί Ευρωπαίοι δεν βάζουν το χέρι στη τσέπη προκειμένου να στηρίξουν το ΝΑΤΟ, που πρακτικά δημιουργήθηκε για την δική τους ασφάλεια έναντι της πάλαι ποτέ σοβιετικής απειλής.

Ο Μακρόν, προσπαθώντας υποθέτουμε… κατ’ εντολήν των Γερμανών, να αποκρούσει τις κατηγορίες του Τραμπ άρχισε να… μιλά για διάφορες θεωρίες περί ανάγκης δημιουργίας ανεξάρτητου και ισχυρού «ευρωστρατού», ο οποίος θα θωρακίσει την ΕΕ έναντι εξωτερικών εχθρών, της Ρωσίας, της Κίνας, κι άμα λάχει και της ίδιας της Αμερικής.

Κι ο Τραμπ τον «έβαλε» στη θέση του με ένα τουίτ που έλεγε το εξής αφοπλιστικό:
«Ο Εμμανουέλ Μακρόν εισηγείται τη δημιουργία δικού του στρατού (ευρωστρατού) για να προστατέψει την Ευρώπη από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Όμως, τη Γερμανία τη βρήκαν μπροστά τους στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Πώς πήγαν τα πράγματα τότε για τη Γαλλία;
Είχαν αρχίσει να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι πριν έρθουν οι Αμερικανοί να τους σώσουν…».

Φωτο: discoverwalks.com


Σχολιάστε εδώ