Από την Αχαΐα στην Εύβοια στέλνουν υποψήφιο τον Γ. Παπανδρέου

Από την Αχαΐα στην Εύβοια στέλνουν υποψήφιο τον Γ. Παπανδρέου

Αναστάτωση στο Κίνημα Αλλαγής

-ΟΧΙ λέει κατηγορηματικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αναταράξεις και πάλι στο ΚΙΝΑΛ, με σημείο τριβής αυτήν τη φορά τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιδρά στο ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, ενώ συνολικά οι Παπανδρεϊκοί πιέζουν να ξεκαθαρίσει επίσημα από τώρα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ότι δεν πρόκειται να συ­μπράξει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Αν και στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει χρονοδιάγραμμα προκειμένου να κλείσουν τα ψηφοδέλτια για τις βουλευτικές εκλογές (όποτε και αν αυτές γίνουν) μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ώστε να επικυρωθούν στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν για την ώρα τουλάχιστον μεγάλα α­γκάθια, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η ηγεσία του Κινήματος.
Έντονος προβληματισμός φαίνεται να υπάρχει από πολλές πλευρές για την πιθανότητα να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος στην Αχαΐα, καθώς εκεί εκλέγεται ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που θεωρείται στενός συνεργάτης της κ. Γεννηματά και προβεβλημένο στέλεχος.

Ο κ. Παπανδρέου, ως πρώην πρωθυπουργός, εκλέγεται χωρίς σταυρό από τη στιγμή που το κόμμα εκλέξει βουλευτή σε οποια­δήποτε περιφέρεια. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, στην Αχαΐα το ΚΙΝΑΛ εκλέγει έναν βουλευτή (το 2015 εξελέγη ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου). Αν τελικά είναι υποψήφιος εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου θα εκλεγεί χωρίς σταυρό, και έτσι θα μείνει εκτός Βουλής ο Θ. Παπαθεοδώρου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπάρχει προβληματισμός στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ για το όλο θέμα και δεν έχει κλειδώσει ακόμα η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα (όπου είναι ισχυρή η παπανδρεϊκή παράδοση).

Τις τελευταίες μέρες υπήρξαν κάποια σενάρια πού ήθελαν τον Γιώργο Παπανδρέου να πηγαίνει ως υποψήφιος στην Εύβοια, όπου το ΚΙΝΑΛ μπορεί να κυνηγήσει μία έδρα, χωρίς όμως να είναι βέβαιο ότι εκεί μπορεί να εκλέξει βουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε δυσαρέσκεια γι’ αυτό το ενδεχόμενο καθώς υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να μείνει εκτός Βουλής, αφού πολύ δύσκολα θα εκλεγεί στην Εύβοια βουλευτής από το ΚΙΝΑΛ.

Η δυσαρέσκεια του κ. Παπανδρέου έγινε ακόμα πιο έντονη όταν στην εκδήλωση για τον έναν χρόνο από την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ η κ. Γεννηματά έκανε εκτενείς αναφορές για το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά για την περίοδο της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου.

Μία ανάρτηση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Σωκράτη Ξυνίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενέτεινε το κλίμα προβληματισμού, καθώς σημείωνε πως αν υπάρχουν σκέψεις για επόμενη Βουλή χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει θέση επί τάπητος και σε προτεραιότητα το θέμα της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου. Το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος στην Εύβοια έχει αποκλειστεί, ωστόσο το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την Αχαΐα. Λέγεται ότι θα του προτείνουν να κατέβει ως υποψήφιος σε άλλη περιφέρεια, όπου όμως θα είναι διασφαλισμένη η εκλογή βουλευτή του ΚΙΝΑΛ.

Τις ίδιες ώρες εντείνεται η πίεση από στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ προς την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου το Κίνημα να πάρει σαφέστατες και καθαρές αποστάσεις από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά επέμεινε στη λογική των διακριτών αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ