Από τα Δωδεκάνησα ξεκινάει η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου

Από τα Δωδεκάνησα ξεκινάει η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του, Β. Νάκου

Στην τελική φάση ολοκλήρωσής του μπαίνει το Εθνικό Κτηματολόγιο, δήλωσε ο πρόεδρος του φορέα του Κτηματολογίου, καθηγητής Βύρων Νάκος, ανακοινώνοντας ότι ξεκινά η συλλογή δηλώσεων στα Δωδεκάνησα.

Επισήμανε ότι έγινε επανασχεδιασμός του διαγωνισμού κτηματογράφησης για την υπόλοιπη χώρα και σήμερα 27 από τις 32 μελέτες εξελίσσονται κανονικά.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, «επανασχεδιάσαμε και ήδη βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δήλωσης Κτηματολογίου, η οποία, με έναν πολύ φιλικό προς τους πολίτες τρόπο, τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν τα ακίνητά τους με ακρίβεια και ευκολία, χωρίς να ταλαιπωρηθούν». Ανέφερε επιπλέον ότι «καλό είναι οι πολίτες να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου για την έναρξη της συλλογής δηλώσεων και στις υπόλοιπες περιοχές ή για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και να καλούν στο 210-6505600».

«Όλα τα στελέχη του φορέα και των αναδόχων, αλλά και εγώ προσωπικά, θα βρισκόμαστε διαρκώς στην υπηρεσία του πολίτη, με κοινό στόχο και σκοπό την ολοκλήρωση ενός από τα σημα­ντικότερα μεταρρυθμιστικά έργα της νεότερης ελληνικής ιστορίας», κατέληξε ο κ. Νάκος. Συμφωνούμε, πρόεδρε, για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου και τη συμμετοχή των πολιτών, έχουν γίνει όμως και πολλά λάθη τόσο σε οργανωτικό όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης των πολιτών. Εμείς θα τα επισημαίνουμε, ασκώντας εποικοδομητική κριτική.

Φωτό: m.naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ