Κοινωνικές και Πολιτιστικές Δράσεις Δήμου Βύρωνα (21-24 Νοεμβρίου)

Κοινωνικές και Πολιτιστικές Δράσεις Δήμου Βύρωνα (21-24 Νοεμβρίου)

1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου – «Ο έρωτας στα χρόνια του Λόρκα»
21/11/18, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ARTEFACT

Το έργο

Η θεατρική ομάδα ARTEFACT παρουσιάζει την παράσταση «Ο έρωτας στα χρόνια του Λόρκα» που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. Η παράσταση, είναι μια μελέτη στον μεγάλο Ισπανό ποιητή και θεατρικό συγγραφέα. Με γνώμονα το γνωστό έργο του, «Το σπίτι της Μπερνάντα ‘Αλμπα», η θεατρική ομάδα μελέτησε και αποδίδει σε παράσταση τα τραγικά πρόσωπα της σκληρής, καθολικής ηθικής του αριστουργήματος του Λόρκα.  Ο Φ. Γκαρθία Λόρκα ζωγραφίζει με τον ποιητικό θεατρικό του λόγο, τα ήθη μιας ολόκληρης εποχής, που σημάδεψε τον πολιτισμό και την κοινωνική ζωή της Ισπανίας και όχι μόνο, επί αιώνες.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διδασκαλία –Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη
Επιμέλεια Σκηνικού-Κοστουμιών: Νίνα Διακοβασίλη
Video, επιμέλεια ήχου: Απόστολος Γιαννόπουλος

ΠαίζουνΝίνα Διακοβασίλη, Αγγελική Κωνσταντίνου, Κατερίνα Κυριαζίδου, Πάολα Παρτσαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Λένα Πετράνη, Ελεάνα Κυπαρισσίου, Χριστίνα Αναστασιάδου 

Φιλική Συμμετοχή : Χρήστος Μαραθιάς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου,
ώρα έναρξης 8.00 μ.μ.
Δημοτικός Κινηματογράφος «Ν. Ελβετία»
Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας

Είσοδος Ελεύθερη

Με αφορμή αυτή τη δράση συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Όλα τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν από τη δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.


 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
“Γερμανία έτος μηδέν”

Το έργο

Ένας απόμαχος Γερμανός στρατιώτης επιστρέφει στο κατεστραμμένο Βερολίνο. Παντού ερείπια, πραγματικά κι ανθρώπινα. Ο μικρός αδερφός Έντμουντ θα ξαμοληθεί στο κυνήγι της επιβίωσης για λογαριασμό όλης της οικογένειας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Ροσελίνι.
Ένδεικτική φιλμογραφία: Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη, Παϊζά, Στρόμπολι.

Μετά την προβολή  ακολουθεί συζήτηση με τον πεζογράφο και κριτικό κινηματογράφου Γιώργο Μπράμο.

Παίζουν: Έντμουντ Μέσκε, Ερνστ Πιτσάου, Φραντς-Ότο Κρούγκε
Διέυθυνση φωτογραφίας: Ρόμπερτ Τζούλιαρντ
Μοντάζ: Εράλντο ντα Ρόμα
Μουσική: Ρέντζο Ροσελίνι
Σκηνικά: Πιέρο Φιλιπόνε

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου
ώρα έναρξης 8 μ.μ.
Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»
Ν. Ελβετίας 34 και Σεβαστείας


1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου – «Η Τελετή», Παύλος Μάτεσις, 24/11/18
Β’ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Το έργο

Στην σκηνή 8  γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, αγωνίζονται να ταχτοποιήσουν όλες εκείνες τις άπειρες λεπτομέρειες που στο τέλος θα δώσουν μια «αξιοπρεπή» κηδεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτή η «αξιοπρέπεια». Η νεκρή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αφορμή, ένα πρόσχημα για να επιδείξουν την όποια οικονομική τους θέση, για αυτό τα θέλουν όλα να δηλώνουν το κόστος τους, το φέρετρο, τα στεφάνια, τα ρούχα, το γραφείο τελετών, τα εδέσματα, τα ποτά. Τα ετοιμάζουν για να τα δουν κάποιοι άλλοι…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Βενετία Χατζηνικολάου
Παίζουν: Ροδούλα Σκορδούλη, Δήμητρα Λίζου, Νατάσα Νικηφοράκη, Έβελυν – Τζην Κλάριτς , Μαρία Μπουράνη, Χρυσούλα Λαμπάκου, Ευαγγελία Αναστασοπούλου, Κατερίνα Ζαχολίτου,  Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου
ώρα έναρξης 8.00 μ.μ.
Δημοτικός Κινηματογράφος «Ν. Ελβετία»
Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας

Είσοδος Ελεύθερη

Με αφορμή αυτή τη δράση συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Όλα τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν από τη δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τμήμα Πολιτισμού
Ευαγγελικής Σχολής 26, 16232 Βύρωνας 6ος ορ.
Τ: 210 7609340-350, F: 210 7664440


Δράση Προσφοράς για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Δήμου Βύρωνα που πραγματοποιήθηκε 11/11/2018

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και συγκεκριμένα οι κλάδοι: Αστέρια και Πουλιά καθώς και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, επισκέφτηκαν το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου & Συσσιτίου (Ιθώμης 6), με σκοπό να ενημερωθούν για το έργο που επιτελείται και να προσφέρουν τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν από τους γονείς των παιδιών.

Οι παρευρισκόμενοι της ομάδας είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν από την κοινωνική λειτουργό του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το έργο που επιτελείται και για τις κοινωνικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Δομή Παροχής Συσσιτίου) που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση σε θέματα Κοινωνικής Προσφοράς και τη συλλογή τροφίμων.

Ευχαριστούμε θερμά το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για τη συνεργασία και την κοινωνική τους προσφορά. Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστούμε τα Στελέχη Δαγκλή Αγγελική και Λάσπια Δήμητρα καθώς και τον Τοπικό Έφορο Αργυρόπουλο Δημήτρη και τον Πρόεδρο Καρύδη Μάριο.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, η προσφορά σας αποτελεί σημαντική βοήθεια για την εξέλιξη του έργου.

Οι Δομές «Παροχής Συσσιτίου» και «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Βύρωνα λειτουργούν Δευτέρα  έως Παρασκευή 09.00  – 17.00 επί της Ιθώμης 6 (αγορά Βύρωνα).

Για παραδόσεις προϊόντων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-7653054 (καθημερινά 09:00 με 15:00).

Email: koin.sissitio@dimosbyrona.gr, koin.pant@dimosbyrona.gr
Facebook: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Παροχής Συσσιτίου


Σχολιάστε εδώ