Και τέταρτη παραίτηση υπουργού στη Βρετανία για το Brexit

Και τέταρτη παραίτηση υπουργού στη Βρετανία για το Brexit

-Νέα παραίτηση υπουργού στη Βρετανία για το Brexit

Πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι παραιτείται και η υπουργός Εργασίας, Εσθερ ΜακΒέι, ενώ ακολούθησε και εκείνη της υφυπουργού Brexit, Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Η πολιτική επιβίωση της Τερέζα Μέι φαντάζει έτσι ολοένα και πιο δύσκολη μετά την παραίτηση τεσσάρων υπουργών της -είχαν προηγηθεί εκείνες του υπουργού Βορείου Ιρλανίδας Shailesh Vara και του αρμόδιου για το Brexit υπουργού Ντόμινικ Ράαμπ- λίγες μόλις ώρες μετά την απρόθυμη έγκριση που έλαβε το προσχέδιο συμφωνίας ΕΕ-Βρετανίας για το Brexit από το διχασμένο υπουργικό συμβούλιο.

H παραίτηση του Ράαμπ έπεσε σαν βόμβα το πρωί και μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε εκείνη της Μακ Βέι που επεσήμανε ότι η συμφωνία «δεν τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου είχε αποδεχθεί «με βαριά καρδιά» τη συμφωνία στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά έτρεφε βαθιές επιφυλάξεις για τις παραμέτρους που αφορούν στα ιρλανδικά σύνορα.

Οι απανωτές παραιτήσεις μπορούν να προκαλέσουν κι άλλες αποχωρήσεις, πιθανώς καταφέροντας ένα τελειωτικό χτύπημα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό λίγη ώρα πριν βρεθεί αντιμέτωπη με τους βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Βουτιά  έκανε η λίρα

Η λίρα εκανε βουτιά έναντι του δολαρίου μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα, καθώς οι αγορές βλέπουν να μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες να περάσει η συμφωνία για το Brexit.

Ο Ράαμπ, που διαδέχθηκε τον περασμένο Ιούλιο στο πόστο του τον Ντέιβιντ Ντέιβις, είπε ότι τρέφει «διαρκή σεβασμό» για τη Μέι, αλλά πρόσθεσε: «Σήμερα παραιτήθηκα από υπουργός για το Breixt. Δεν μπορώ με καθαρή συνείδηση να υποστηρίξω τους όρους που προτείνονται για τη συμφωνία μας με την ΕΕ».

Διαβάστε αναλυτικά: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ