Φ. Γεννηματά: Μετρηθήκατε, ζυγιστήκατε και είστε λίγος για όλα αυτά που αναλάβατε, κύριε Τσίπρα, αρκετά!

Φ. Γεννηματά: Μετρηθήκατε, ζυγιστήκατε και είστε λίγος για όλα αυτά που αναλάβατε, κύριε Τσίπρα, αρκετά!

Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Είστε αδίστακτοι. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας.
Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε.
Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ.

Απόσπασμα από την πρώτη ομιλία

Απόσπασμα από την δεύτερη ομιλία

Απόσπασμα από την τρίτη ομιλία​

 

Κύριε Τσίπρα είπατε ότι μείνατε στην αίθουσα για να με ακούσετε αλλά φαίνεται ότι δεν με ακούσατε. Μείνατε στην αίθουσα μόνο γιατί θέλατε να πείτε αυτά που έχετε ετοιμάσει για να επαναλάβετε κατηγορίες εναντίον της παράταξής μας. Της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που γεννήθηκε και υπάρχει για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό. Αυτός είναι ο στόχος, αυτός είναι ο δρόμος, εμείς θέλουμε να ανοίξουμε έναν δρόμο αξιοπρέπειας, αυτό που δεν καταφέρατε εσείς και εμείς θα το πετύχουμε. Δεν κάνουμε έναν πόλεμο απέναντι σε εσάς. Εσείς είστε κυβέρνηση και σας κάνουμε κριτική. Προφανώς δεν με ακούσατε γιατί καταφέρομαι και εναντίον των όσων λέει η ΝΔ.

Εμείς έχουμε χαράξει μια αυτόνομη στρατηγική και μια αυτόνομη πορεία. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς έχετε γίνει ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός της ΝΔ. Δεν φταίμε εμείς αν το μόνο που έχετε πετύχει αυτά τα χρόνια που είστε στην εξουσία είναι να ξεπλύνετε τις ευθύνες της ΝΔ και να συνεργάζεστε με το καραμανλικό κομμάτι της ΝΔ που σας βοηθά να λειτουργείτε με τον τρόπο που λειτουργείτε. Εμείς λοιπόν έχουμε χαράξει τη δική μας πορεία και επειδή αναφέρεστε σε όλα αυτά τα δυσάρεστα πραγματικά περιστατικά για τον τόπο, σας θυμίζω γιατί πάλι είπατε ψέμματα: με δική μας πλειοψηφία παραπέμφθηκαν όλοι αυτή στην Δικαιοσύνη και θα σας πω το εξής: εμείς αλλάξαμε το νόμο, εμείς δώσαμε εργαλεία στη Δικαιοσύνη για να μπορεί να ελέγχει όλες αυτές τις υποθέσεις, με τους δικούς μας νόμους γίνονται σήμερα όλες αυτές οι έρευνες και δε δεχόμαστε να μας κουνάει κανένας το δάκτυλο. Γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε εσείς ήσασταν απέναντι. Και έρχεστε τώρα να κάνετε τους τιμητές και εγώ ρωτώ.

Εμείς είμασταν αυτοί που ψηφίσαμε τους νόμους, εμείς είμασταν αυτοί που διώξαμε από την παράταξή μας, όλους όσους υπήρχε υπόνοια εμπλοκής μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Εσείς τι κάνατε κ. Τσίπρα όταν μέσα στο υπουργικό σας συμβούλιο οι υπουργοί σας μίλησαν για βρώμικα χέρια, για χρηματοδότηση από τον κ. Σόρος της κυβέρνησής σας για διάφορους σκοπούς.

Παρακολουθήσατε άφωνος γιατί; Εκβιαζόμενος από ποιον; Από τους υπουργούς σας, από τους συνεταίρους σας. Αν κρίνουμε από τον ποιον αποπέμψατε από την κυβέρνησή σας μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ποιος εισαγγελέας λοιπόν παρενέβη για όσα ελεεινά, πρωτάκουστα, πρωτοφανή ακούστηκαν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο. Και ακούστε να σας πω. Εμείς δουλεύουμε για τον τόπο. Καλά θα κάνετε λοιπόν, επειδή αυτή η αγωνία που βγάζετε τι θα γίνει, θα χάσουμε εμείς, θα κερδίσει η ΝΔ, ξέρετε τι δείχνει; Δείχνει ότι δεν ξέρετε τι μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα στον τόπο. Δεν έχετε σχέδιο ούτε εσείς ούτε η ΝΔ για το τι θα γίνει στον τόπο.

Η αγωνία που βγάζετε και δήθεν με τα παπαγαλάκια σας προσπαθείτε να δείτε με ποιους θα πάμε, ποιους θα αφήσουμε, σε ποια κυβέρνηση θα μπούμε, η αγωνία σας δείχνει ότι έχετε τεράστια ανασφάλεια γιατί ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός τα ξανασκέφτεται όλα και ανατοποθετείται. Εμείς λοιπόν απέναντι στον ελληνικό έχουμε μια πρόταση, το σχέδιο Ελλάδα, είναι ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που με ασφάλεια μπορεί να οδηγήσει τη χώρα από την κρίση. Το σχέδιο μας αυτό, το λέμε στον ελληνικό λαό και ζητάμε τη δύναμη για να κάνουμε την ανατροπή. Γιατί αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι προοδευτική αλλαγή, είναι ανατροπή και αξιοπρέπεια. Για να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω και να μη φύγουν άλλα κ. Τσίπρα. Και αυτό θα το πετύχουμε εμείς. Εμείς και στην προοδευτική παράταξη. Αυτός είναι ο ιστορικός μας ρόλος. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε. Δοκιμαστήκατε, αποτύχατε. Μετρηθήκατε, ζυγιστήκατε και είστε λίγος για όλα αυτά που αναλάβατε. Αρκετά.


Σχολιάστε εδώ