Έμπλεξαν άσχημα με τη Ράικου

Έμπλεξαν άσχημα με τη Ράικου

Η αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά της νυν Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της προκαλεί ανατροπές στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για δημιουργία κλίματος ακραίας πόλωσης με τις συζητήσεις σε Εξεταστικές και Ανακριτικές Επιτροπές στη Βουλή και την εμπλοκή της Δικαιοσύνης για την παραπομπή στελεχών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ σε Ειδικά Δικαστήρια για Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ και «Ερρίκος Ντυνάν», με… κέρδος την αποδόμηση των δύο κομμάτων και την απώλεια ψήφων προ όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατηγορία στην αγωγή κακοδικίας είναι ότι η κυρία Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της διέρρευσαν πληροφορίες εναντίον της Ελένης Ράικου και του συζύγου της Λάζαρου Καρνέζη, παραβιάζοντας έτσι τη μυστικότητα της ανάκρισης, καθώς και προσωπικά δεδομένα, αλλά και προσβάλλοντας την προσωπικότητά της σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Με την κατάθεση της αγωγής κακοδικίας παγώνει η έρευνα, από τη στιγμή που από το άρθρο 11 του νόμου 63/1977 οι εναγόμενοι υποχρεούνται να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι την έκδοση της απόφασης. Και σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η τελεσίδικη απόφαση δεν θα έχει βγει πριν περάσουν κάποιοι μήνες.

Παγώνουν έτσι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για πολιτικά οφέλη από την παραπομπή των αντιπάλων πρώην υπουργών, που θα διαμόρφωνε θετικό κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πιστεύουν πρωτοκλασάτα στελέχη του.
Να σημειώσουμε ότι η κυρία Ράικου και ο σύζυγός της ζητούν αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Τέτοια εξέλιξη, πάντως, που πλήττει την ίδια τη Δικαιοσύνη, δεν έχει προηγούμενο…

Φωτο: news247.gr


Σχολιάστε εδώ