Μας δουλεύει ο Ζάεφ…

Μας δουλεύει ο Ζάεφ…

Καλά μας κάνει…

-Αφού του τα δώσαμε όλα…

Οι τραγικοί χειρισμοί στο Σκοπιανό αναδείχθηκαν και πάλι με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή της ΠΓΔΜ. Εκμεταλλευόμενος τα αρνητικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών και χωρίς να έχει πια τη δυνατότητα αντίδρασης η ελληνική πλευρά, ο κ. Ζάεφ εμπαίζει και προκαλεί.

Έτσι, εξαιρεί από τις αλλαγές το άρθρο 36, το οποίο υμνεί τους βετεράνους των «Μακεδονικών απελευθερωτικών αγώνων» και εκείνους που «εξορίσθηκαν και φυλακίσθηκαν για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του ‘‘Μακεδονικού λαού’’ και της ‘‘Μακεδονικής’’ κρατικής οντότητας».

Μάλιστα, στο άρθρο 49, που τροποποιείται, εισάγει με έμμεσο τρόπο ζήτημα «Μακεδονικού έθνους» και φυσικά «Μακεδονικών μειονοτήτων». Με δόλιο τρόπο ο κ. Ζάεφ, αντί να απαλείψει ή τροποποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο, ώστε να αναφέρεται σε αποδήμους, κάνει αναφορά σε «μέλη του ‘‘Μακεδονικού λαού’’ που ζουν στο εξωτερικό». Η ισχύουσα διάταξη αναφερόταν σε «μέλη του ‘‘Μακεδονικού λαού’’ που ζουν σε γειτονικές χώρες» και η ελληνική πλευρά είχε απαιτήσει να αλλάξει.
Άλλαξε ο Μανωλιός και… έβαλε τον αλυτρωτισμό αλλιώς.

Το πιο ωραίο, τώρα, είναι ότι προβληματίζεται και ο Νίκος Κοτζιάς… Όταν όλοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικίνδυνες προβλέψεις που περιλαμβάνει η Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνος κατήγγειλε ως εθνικιστές τους ασκούντες κριτική. Τώρα βλέπει τα αποτελέσματα των επιλογών του, αλλά σε λίγο θα αρχίσει να τα φορτώνει σε όσους χειρίζονται τώρα την υπόθεση, δηλαδή στο επιτελείο του κ. Τσίπρα…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ