Και ο Κορκίδης υποψήφιος στον Πειραιά

Και ο Κορκίδης υποψήφιος στον Πειραιά

-Πλήρης στήριξη Μαρινάκη και Μώραλη
-Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα κόμματα

Αδιευκρίνιστο παραμένει το προεκλογικό τοπίο στον Δήμο Πειραιά, έξι μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, με μόνη ξεκάθαρη υποψηφιότητα μέχρι στιγμής αυτή του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως δικαιούται μία ακόμα θητεία για να ολοκληρώσει το έργο που ήδη έχει ξεκινήσει στην πόλη.

Τον σημερινό δήμαρχο στηρίζει απεριόριστα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος φρόντισε να το διατρανώσει προς κάθε κατεύθυνση, αφού συμμετείχε την Πέμπτη το απόγευμα στη διευρυμένη συνεδρίαση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη.

Από εκεί και πέρα, πολύ μπερδεμένα είναι τα πράγματα στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος του πρότεινε να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ. Η απάντηση ήταν καταφατική, υπό την προϋπόθεση όμως να μην έχει απέναντί του τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οριστική απάντηση θα δώσει στις 23 του μήνα, αν και την Πέμπτη Μώραλης και Μαρινάκης έλεγαν ότι θα ανακοινώσει αύριο την υποψηφιότητά του!

Είναι γεγονός, πάντως, ότι ο Βασίλης Κορκίδης έχει αρχίσει τις επαφές με αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ στον Πειραιά για τη συγκρότηση συνδυασμού, αλλά σε πολύ πρώιμο στάδιο. Υπάρχει βέβαια πάντα και η παράμετρος του πρώην δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, που διαρρέει ότι θα είναι υποψήφιος. Το βέβαιο πάντως είναι ότι δεν θα κάνει την παραμικρή κίνηση αν δεν μιλήσει πρώτα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην περίπτωση πάντως που κάνει πίσω ο Μιχαλολιάκος και συμφωνήσει να στηρίξει τον Βασίλη Κορκίδη, τότε το μανιάτικο στοιχείο δεν θα εκπροσωπείται από κανέναν συνδυασμό, μιας και οι Μανιάτες είχαν συνηθίσει να έχουν δικό τους υποψήφιο δήμαρχο. Αυτό ίσως αποτελέσει λόγο ύπαρξης και για άλλο συνδυασμό από τον χώρο της ΝΔ, με επικεφαλής μανιάτη υποψήφιο.

Θολό όμως είναι το τοπίο και στα άλλα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει εναγωνίως να βρει πρόσωπο ικανό για να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού που θα κατεβάσει. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά έχουν απευθυνθεί σε πρόσωπο που έχει αποστασιοποιηθεί από το 2015 για να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού. Υπάρχουν όμως και κάποιες ποικιλώνυμες «Κινήσεις πολιτών», που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά φαίνεται ότι θα συγκροτήσουν δικό τους ψηφοδέλτιο.

Την έκπληξη σχεδιάζει να κάνει η Χρυσή Αυγή, που ισχυρίζεται ότι θα κατεβάσει συνδυασμό που θα διεκδικήσει σημαντικό ποσοστό, του οποίου θα ηγείται -εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας-σύμβολο του Ολυμπιακού!

Φυσικά θα υπάρξει ενισχυμένος συνδυασμός του ΚΚΕ, με έμπειρα και ικανά στελέχη υπό την καθοδήγηση της αξεπέραστης Ελπίδας Παντελάκη, που εξελίσσεται σε ένα εκ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος στην Αυτοδιοίκηση, με λόγο ουσιαστικό, ρεαλιστικό και αφαλκίδευτο.

Θα κατέβει επίσης και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που φιλοδοξεί να πάρει δύο έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ, καθώς ο συνδυασμός τους, που εκπροσωπούσε ο παραιτηθείς για λόγους υγείας Αντώνης Καλογερόγιαννης, διαλύθηκε. Πολύ πιθανόν να δούμε αντάρτικο συνδυασμό από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ σίγουρα θα υπάρξουν και τρεις-τέσσερις ανεξάρτητοι συνδυασμοί, όπως του Πέτρου Μαυρέα, ενδεχομένως του Ιωσήφ Βουράκη και άλλων. Συνολικά οι συνδυασμοί που θα κατέβουν στον Πειραιά υπολογίζεται πως θα είναι 8-12 και αυτό οφείλεται βέβαια στην απλή αναλογική.


Σχολιάστε εδώ