Είναι θέμα… μυαλού

Είναι θέμα… μυαλού

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Πολύτιμα συμπεράσματα βγήκαν από τα τρία ματς των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη την εβδομάδα που πέρασε.

Η ΑΕΚ συμπερασματικά έκανε ένα πολύ καλό ματς από άποψη τακτικής στο Μόναχο, στην ήττα με 2-0 από την Μπάγερν. Είχε και τη στιγμή της με τον Λαμπρόπουλο. Μάλιστα, αν άνοιγε το σκορ απέναντι σε μια τόσο αγχωμένη Μπάγερν, το ματς θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή. Όπως και αν δεν δινόταν το αυστηρό πέναλτι.

Η «Ένωση» πρέπει να κρατήσει σαν οδηγό αυτό το ματς ώστε να μπορέσει να χτίσει πάνω σε αυτήν την εμπειρία. Τόσο για τα επόμενα δύο ματς που της απομένουν αλλά και για το πρωτάθλημα. Ήταν μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση από την ΑΕΚ, με μεγάλη τακτική προσήλωση.

Στη Βουδαπέστη με τη Βίντι ο ΠΑΟΚ απέδειξε απλά πως δεν έχει συγκεντρωμένο το μυαλό του. Και πως η ψύχωση της κατάκτησης του πρωταθλήματος τον οδηγεί σε λάθος δρόμο. Η εικόνα του «Δικεφάλου» ήταν αποκαρδιωτική και αυτό είναι χειρότερο και από το γεγονός ότι έχασε για δεύτερη φορά από τη Βίντι.

Ο ΠΑΟΚ, αν θέλει να εξαντλήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης έχει, πρέπει να αφυπνιστεί αγωνιστικά και να διαψεύσει όσους ήδη άρχισαν να λένε ότι αφήνει στην άκρη την Ευρώπη για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, το καλό ξεκίνημα του οποίου στον όμιλο δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, ο Ολυμπιακός δείχνει να γυρίζει υπέρ του τη ζόρικη κατάσταση που έδειχνε να δημιουργείται μετά την ήττα από τη Μίλαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν την πάτησαν κόντρα στη φιλότιμη, πλην αδύναμη Ντουντελάνζ και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε έπιασαν στη δεύτερη θέση τη Μίλαν. Και μετά την ισοπαλία των «ροσονέρι» στην Ανδαλουσία, θα πρέπει ο Ολυμπιακός είτε να πάρει αποτέλεσμα στο καυτό «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» είτε να νικήσει τη Μίλαν με δύο γκολ διαφορά (μετά το 3-1 στο «Μεάτσα»), κατά προτίμηση με 2-0 ή πιθανόν και με 3-1, αν η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δεν βάλει πολλά γκολ στην Ντουντελάνζ.


Σχολιάστε εδώ