Η αθωότητα σκοτώνει – The Innocent Wife

Η αθωότητα σκοτώνει – The Innocent Wife


Συγγραφέας
Amy Lloyd
Μετάφραση
Παλμύρα Ισμυρίδου


Τον εμπιστεύεσαι. Τότε γιατί φοβάσαι τόσο;
Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις τον άντρα σου, όταν δεν θέλεις να ξέρεις την αλήθεια;

Πριν από είκοσι χρόνια, ο Ντένις Ντάνσον συνελήφθη και φυλακίστηκε για τον βάναυσο φόνο ενός κοριτσιού. Τώρα η ζωή του γίνεται θέμα ενός ντοκιμαντέρ για ένα αληθινό έγκλημα και προκαλείται μια φρενήρης αντίδραση στο διαδίκτυο προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ελευθερωθεί ένας άντρας που καταδικάστηκε άδικα. Χιλιάδες μίλια μακριά, η Σαμάνθα παθιάζεται με την υπόθεση του Ντένις. Αλληλογραφεί μαζί του, γοητεύεται από την καλοσύνη του απέναντί της και δεν αργεί να εγκαταλείψει την παλιά ζωή της και να τον παντρευτεί, ξεκινώντας εκστρατεία για την απελευθέρωσή του.
Μα όταν ο Ντένις αποφυλακίζεται, η Σαμάνθα αρχίζει να ανακαλύπτει περίεργα στοιχεία από το παρελθόν που της δημιουργούν υπόνοιες…

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΑΘΩΟΣ, ΤΕΛΙΚΑ;

Απόσπασμα βιβλίου

Το κορίτσι βρέθηκε εβδομήντα έξι ώρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής του. Οι ρώγες των δαχτύλων είχαν αφαιρεθεί με κόφτη, προκειμένου να μη βρεθεί το DNA του δράστη στα νύχια της μικρής, με τα οποία είχε γδάρει τη σάρκα του. Το πτώμα το είχαν μετακινήσει λίγο μετά τον θάνατό της· η δολοφονία είχε γίνει σε μέρος όπου ο δολοφόνος είχε τη δυνατότητα να δράσει με την ησυχία του και, μετά τη βίαιη επίθεση, να ακρωτηριάσει το πτώμα.
Η Χόλι Μάικλς  βρέθηκε πεταμένη στα
σκοτεινά βαλτόνερα, στο βορειότερο άκρο της Κομητείας Ρεντ Ρίβερ της Φλόριντα, δεκαπέντε χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της. Στις φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος είναι πεσμένη μπρούμυτα, πράγμα που βοήθησε κάπως τη Σαμ να αντέξει το θέαμα, όταν τις πρωταντίκρισε  μόνη μέσα στο σκοτεινό σαλόνι του σπιτιού της – ένα σπίτι σε ένα συγκρότημα ομοιόμορφων κατοικιών με μεσοτοιχία, στο Μπρίστολ. Στην αρχή οι φωτογραφίες τη σόκαραν, όχι τόσο λόγω της αιματοχυσίας, καθώς τα λεπτά ξανθά μαλλιά της Χόλι ήταν βουτηγμένα στο πηχτό αίμα, αλλά επειδή ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω· η Σαμ ήθελε να σκεπάσει το νεκρό κορίτσι με μια κουβέρτα για να προστατέψει την αιδώ του.
Με τον καιρό, σταμάτησε να φρικάρει στη θέα της φωτο
γραφίας. Περιδιαβάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα, την έβλεπε διαρκώς μπροστά της. Σταδιακά  άρχισαν να την ενδιαφέρουν περισσότερο οι λεπτομέρειες γύρω από το έγκλημα και λιγότερο το ίδιο το πτώμα, το δέρμα με την κερένια όψη και οι σκούρες, ματωμένες κηλίδες. Τώρα τα μάτια της εστίασαν στις παρυφές της εικόνας, σ’ ένα σημείο στο έδαφος που ήταν κυκλωμένο με κόκκινη μπογιά. Η Σαμ  μισόκλεισε τα μάτια για να δει καλύτερα. Διέκρινε μια πατημασιά. Το περίεργο ήταν, όπως έλεγαν στη συζήτηση τα μέλη του φόρουμ, ότι δεν είχαν ληφθεί αποτυπώματα στον τόπο του εγκλήματος, κι ούτε γινόταν αναφορά σε κανένα τέτοιο πειστήριο στους φακέλους της υπόθεσης.
Προέκυψαν, λοιπόν, τα εξής ερωτήματα: Μήπως οι
αστυνομικοί αγνόησαν σκόπιμα το χνάρι στη διάρκεια της έρευνας; Μήπως το παρέβλεψαν; Ή μήπως κάποιος στραβοκάνης αστυνομικός του Ρεντ Ρίβερ αλλοίωσε κατά λάθος τον τόπο του εγκλήματος; Η συζήτηση κράτησε ως αργά τη νύχτα, και η Σαμ δεν ήξερε τι να πιστέψει. Ένα ήταν σίγουρο: πως ό,τι κι αν συνέβη, επέτρεψε στον αληθινό δολοφόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Κριτικές – Διακρίσεις

«Στα αυτιά σου ηχεί αυτή η ανατριχιαστική μελωδία από την πρώτη κιόλας γραμμή…»
-Lee Child-

«Μια συγκλονιστική ιστορία εμμονής.»
-Peter James- συγγραφέας πολυάριθμων best seller

> ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “DAILY MAIL
> ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ 15 ΧΩΡΕΣ
> ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Έιμι Λόιντ σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Δημιουργική Γραφή στο Metropolitan University του Κάρντιφ.
Η γραφή της συνδυάζει την αγάπη της για τις ιστορίες που αφορούν αληθινά εγκλήματα και το πάθος της για τη λογοτεχνία.
Το 2016 κέρδισε το βραβείο της Daily Mail για το μυθιστόρημά της Η αθωότητα σκοτώνει.
Ζει στο Κάρντιφ με τον σύντροφό της, ο οποίος είναι επίσης μυθιστοριογράφος.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Κατηγορία: Παγκόσμια λογοτεχνία, Θρίλερ
ISBN : 978-960-461-864-4

Φωτό συγγραφέως: dailymail.co.uk

 


Σχολιάστε εδώ