Αλ. Τσίπρας: Τον Ιούλιο του 2015 αποφάσισα με καθαρό μυαλό (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας: Τον Ιούλιο του 2015 αποφάσισα με καθαρό μυαλό (βίντεο)

«Επιτυχία για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.

«Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η Αριστερά, η Σοσιαλδημοκρατία, οι Πράσινοι και άλλες δυνάμεις, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις υπαρκτές διαφορές μας, οι οποίες έτσι κι αλλιώς φαίνονται μικρές, μπροστά στους μεγάλους κινδύνους και τα μεγάλα επίδικα που έχουμε μπροστά μας».

«Να υψώσουμε ανάστημα απέναντι στο κίνδυνο της ακροδεξιάς αλλά και στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού.
Για μια Ευρώπη της ευημερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας».


Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD):

Και συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Τόσο οι σοσιαλδημοκράτες όσο και η Αριστερά πρέπει να συναντηθούν. Στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη.
Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να ανακόψει την επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, που εφορμούν στη δική μας κοινωνική βάση».


Σχολιάστε εδώ