“ΤΑΞΙΔΙ”  Ένα μαγικό παραμύθι χωρίς λέξεις αλλά με άπειρα λόγια

“ΤΑΞΙΔΙ” Ένα μαγικό παραμύθι χωρίς λέξεις αλλά με άπειρα λόγια


Κείμενο & Εικονογράφηση
Aaron Becker


Πόσα μπορούν να ειπωθούν χωρίς να χρησιμοποιήσεις ούτε μια συλλαβή;
Πόσα συναισθήματα γεννά μια εικόνα και πόσες ιστορίες είναι εφικτό ν’ αφηγηθείς με μοναδική πλοκή τις καμπύλες γραμμές και τα φωτεινά χρώματα;
H απάντηση αποτελεί μια συγκινητικά ευχάριστη έκπληξη και δίνεται από την πρώτη κιόλας σελίδα ενός βιβλίου δίχως λέξεις με το όνομα «Ταξίδι». Πρόκειται για το πρώτο μέρος της τριλογίας του Aaron Becker, το οποίο διακρίθηκε με το βραβείο Caldecott Honor.
Ο εικονογράφος και συγγραφέας μας συστήνει ένα συνηθισμένο παιδί που κάνει ένα ασυνήθιστο ταξίδι προς την πιο μεγάλη και συναρπαστική περιπέτεια…


Παράθυρο στη φαντασία

Ηρωίδα της ιστορίας μας, μιας ιστορίας που απευθύνεται σε μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους είναι ένα μοναχικό κορίτσι, το οποίο σχεδιάζει µια µαγική πόρτα στον τοίχο του δωµατίου του. Δραπετεύει μέσα της σ’ έναν κόσµο όπου το θαύµα, η περιπέτεια και ο κίνδυνος αφθονούν. Με το κόκκινο µολύβι στο χέρι δηµιουργεί ένα καράβι, ένα αερόστατο κι ένα ιπτάµενο χαλί που την πηγαίνουν ένα ονειρικό ταξίδι προς µια αβέβαιη µοίρα. Όταν συλληφθεί από έναν απειλητικό αυτοκράτορα, µόνο µια πράξη τεράστιου θάρρους και καλοσύνης µπορεί να την ελευθερώσει. Θα καταφέρει άραγε να επιστρέψει στο σπίτι της και σε αυτό που ποθεί η καρδιά της;

Η τριλογία συμπληρώνεται από τα βιβλία «Αναζήτηση» και «Επιστροφή»

Γνωρίστε καλύτερα την ηρωίδα της ιστορίας, παρακολουθώντας το βίντεο.


Κριτική βιβλίου

Η τριλογία του Aaron Becker δεν είναι βιβλία χωρίς λόγια. Είναι βιβλία µε άπειρα λόγια και για όλες τις ηλικίες. Βιβλία που επιτρέπουν στον αναγνώστη να βυθιστεί στην ιστορία και να τη στολίσει µε τη δική του προσωπική αφήγηση, διαφορετική κάθε φορά που θα το ξανανοίξει. Ένας απλός µαρκαδόρος αρκεί για να πυροδοτήσει τη φαντασία παιδιών κάθε ηλικίας και να τα παρασύρει σε µια περιπέτεια χωρίς τέλος, πέρα, µακριά στη χώρα των παραµυθιών, εκεί όπου µπορούν να αντιµετωπίσουν κάθε εχθρό, ακόµα και τη µοναξιά!
-Χαρά Κατσαρή – Εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Ο πρωτοεµφανιζόµενος Becker συνεπαίρνει τους αναγνώστες µε το καλύτερο είδος ταξιδιού, αφήνοντας σύνθετα χρωµατικά μοτίβα, λεπτοδουλεµένα περιβάλλοντα φαντασίας και µια ζωηρή αίσθηση περιπέτειας να διηγηθούν την ιστορία δίχως ούτε µια λέξη.
-Booklist-

Μια φανταστική ιστορία περιπέτειας όπου οι περίτεχνες εικόνες εµπνέουν τον θαυµασµό, την προσεκτική εξέταση και τις πολλαπλές αναγνώσεις.
-Kirkus Reviews-


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα – εικονογράφο

Ο Aaron Becker έχει κάνει πολλά αξέχαστα ταξίδια στη ζωή του. Έζησε στην αγροτική Ιαπωνία και την ανατολική Αφρική, ταξίδεψε µε ένα σακίδιο στην πλάτη από τη Σουηδία µέχρι τον νότιο Ειρηνικό, και πρόσφατα αποτόλµησε το ταξίδι από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο για το Amherst της Μασαχουσέτης, την πόλη που ο ίδιος και η σύζυγός του, η κόρη και η τεµπέλα γάτα του αποκαλούν σήµερα σπίτι τους. Μέχρι και σήµερα, ο αγαπηµένος του ταξιδιωτικός προορισµός παραµένει η φαντασία του, όπου συχνά µπορεί να τον βρει κανείς να σχεδιάζει µυστικές πόρτες και µαγικά φανάρια.

 


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ (Συνεργασία Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ – Eternal Optimists)

Κατηγορία: Παραμύθια
ISBN: 9786188385054

 

 

 


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!