Ο Στέφανος Μάνος ειρωνεύεται την Αχτσιόγλου: Με 30 ευρώ στον κατώτατο μισθό νομίζει ότι επαναφέρει την κανονικότητα

Ο Στέφανος Μάνος ειρωνεύεται την Αχτσιόγλου: Με 30 ευρώ στον κατώτατο μισθό νομίζει ότι επαναφέρει την κανονικότητα

Τη σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού σχολιάζει ο Στέφανος Μάνος σημειώνοντας ότι η κ. Αχτσιόγλου νομίζει ότι με 30 ευρώ μήνα επαναφέρει την κανονικότητα.

«Ποιους δουλεύει;» διερωτάται ο κ. Μάνος υπογραμμίζοντας ότι δίκαιη αύξηση είναι η καθιέρωση κατώτατου μισθού στα 699 ευρώ ώστε να είναι ίδιος με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό στο δημόσιο. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Μάνος αναφέρει:

«30 ευρώ το μήνα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού που σχεδιάζει να δώσει η κ. Αχτσιόγλου στους εργαζόμενους! Και υπερηφανεύεται γι αυτό! Αυτή είναι, λέει, η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία. 6 ολόκληρα χρόνια ο κατώτατος μισθός έμεινε κολλημένος στα 586 ευρώ.

Τα ίδια χρόνια οι φόροι μεγάλωναν, οι εισφορές μεγάλωναν, η ΔΕΗ ακρίβαινε και νομίζει η κ. Αχτσιόγλου ότι με 5% αύξηση επαναφέρει την κανονικότητα. Ποιους δουλεύει;

Το ΚΕΠΕ, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, προτείνει αύξηση 10% (60 ευρώ το μήνα).

Δίκαιη αύξηση που ανταποκρίνεται στην απαίτηση για Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία είναι η καθιέρωση των 669 ευρώ ως κατώτατου μισθού. Αύξηση 83 ευρώ το μήνα.

Έτσι ο κατώτατος μισθός θα ισούται με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο. (σημ. 12 μισθοί στο δημόσιο και 14 στον ιδιωτικό).

Θα ισούται χωρίς όμως τα προνόμια της μονιμότητας που παρέχει το Δημόσιο. Είναι ευτύχημα ότι γλυτώσαμε από τους ξένους επίτροπους που επέτρεψαν, αν δεν επέβαλαν, την καταστρεπτική στρέβλωση μεταξύ των μισθών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Φθάνει πια.»

Πηγή+Φωτό: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ