Τσίπρας και Ιερώνυμος θα προχωρήσουν σε χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους;

Τσίπρας και Ιερώνυμος θα προχωρήσουν σε χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους;

Αναμένονται βαρυσήμαντες δηλώσεις

– Με υπόμνημα, και όχι κείμενο συμφωνίας, ο Ιερώνυμος στη συνάντηση με Τσίπρα. «Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι από την Ιεραρχία για συμφωνία»

– Το γερμανικό μοντέλο δείχνει να προτιμά ο Αρχιεπίσκοπος

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αιμίλιου Πολυγένη από το romfea.gr, το θέμα που απασχολεί την Εκκλησία αυτή την ώρα είναι η λεγόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, φαίνεται να ετοιμάζει επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μακαριώτατος συνοδευόμενος από Συνοδικούς Αρχιερείς (Πατρών Χρυσόστομος, Ιωαννίνων Μάξιμος), θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις της Εκκλησίας.

Όπως με αποκλειστικό ρεπορτάζ μας πληροφορεί και το iefimerida.gr ότι αναμένεται να προκαλέσει σεισμό η απόφαση που έλαβαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να προχωρήσουν με διμερές Σύμφωνο στον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους!

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που θα συζητήσουν στη συνάντηση θα είναι το περιουσιακό και μισθολογικό θέμα. Δεν ήταν τυχαία η χθεσινή αναφορά του Αρχιεπισκόπου (βλέπε ΕΔΩ) για το καθεστώς που επικρατεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μήπως θα ορίζει ότι στο εξής οι περίπου 10.000 ιερείς δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά θα πληρώνονται από τα ταμεία της Εκκλησίας;


Σχολιάστε εδώ