Δυναμική παρουσία της ELPEN στη διεθνή φαρμακευτική έκθεση CPhI στη Μαδρίτη

Δυναμική παρουσία της ELPEN στη διεθνή φαρμακευτική έκθεση CPhI στη Μαδρίτη

Μια από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο του φαρμάκου, η CPhI, πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη 9-11 Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν και των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Η ELPEN συμμετείχε για 9η συνεχόμενη χρονιά στη CPhI, δίνοντας και φέτος ηχηρό παρόν στο κεντρικό Hall της έκθεσης με περίπτερο 136 τ.μ., το οποίο επισκέφτηκαν περισσότερες από 500 εταιρείες. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της έκθεσης στελέχη της εταιρείας, προερχόμενα κυρίως από τα τμήματα Business Development και R&D, πραγματοποίησαν συναντήσεις με περισσότερες από 300 εταιρείες.

Η ΕLPEN αναγνωρίζει ως μεσοπρόθεσμο στρατηγικό της στόχο την εδραίωσή της ως μια ανταγωνιστική ελληνική φαρμακοβιομηχανία ευρωπαϊκών προδιαγραφών με σημαντικές επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο και με ερευνητικές δομές, που στελεχώνονται από Έλληνες επιστήμονες. Οι πωλήσεις της εταιρείας στο εξωτερικό αγγίζουν το 14% του κύκλου εργασιών της, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου €20 εκ. και προκύπτει από πωλήσεις περισσότερων από 20 σκευασμάτων σε περισσότερες από 25 χώρες. Στο πλαίσιο αυτό, η ELPEN σηματοδοτεί έναν άξιο πρεσβευτή του ελληνικού Φαρμάκου στην Ευρώπη, τη Ασία, την Άπω και Μέση Ανατολή, αλλά και την Αφρική, ενώ εμφανίζει εξαγωγική δραστηριότητα σε 18 χώρες στην Ευρώπη και 41 παγκοσμίως.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ELPEN στη CPhI, ο Head of International Business, Λευτέρης Τρύφων τόνισε ότι «το πιο σημαντικό μήνυμα της φετινής έκθεσης ήταν η επιβεβαίωση ότι η στρατηγική και τα προϊόντα μας συμβαδίζουν με τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς και των πελατών μας. Αυτό σε συνδυασμό με την ισχυρή στελέχωση των εμπλεκόμενων τμημάτων μας καθιστά άκρως ανταγωνιστικούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η θετική πορεία της ΕLPEN στις αγορές του εξωτερικού θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς προετοιμαζόμαστε και ενεργούμε εδώ και αρκετό καιρό προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σχολιάζοντας την παρουσία τριάντα ελληνικών εταιρειών στη CPhI, ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ELPEN και πρόεδρος της Π.Ε.Φ. Θεόδωρος Τρύφων ανέφερε τα εξής: «Σε ένα διαφοροποιημένο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην κορυφαία αυτή διοργάνωση έδειξαν τη δυναμικότητα που έχει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά και οι Έλληνες επιστήμονες, καθώς επίσης και οι ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες μέσα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Το γεγονός αυτό επισημαίνει εμφατικά την ανάγκη ύπαρξης ενός ορθολογικού και διαφανούς μοντέλου συνολικής πολιτικής, που θα στηρίξει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θέτοντας τις βάσεις για την απελευθέρωση της δυναμικής τους».


Σχολιάστε εδώ