Παραιτήσεις-εξπρές στην ηγεσία της ΕΡΤ-Ακυβέρνητη για τις επόμενες 40 μέρες

Παραιτήσεις-εξπρές στην ηγεσία της ΕΡΤ-Ακυβέρνητη για τις επόμενες 40 μέρες

Η εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε!

Κρίση άνευ προηγουμένου στην ΕΡΤ. Μία ημέρα μετά τον έλεγχο της διοίκησης της ΕΡΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (πρωί) και τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (βράδυ), υπό την παρουσία του Νίκου Παππά, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού. Η απόφαση αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία -εξαιτίας του πρωτοφανούς «εμφυλίου»-, ωστόσο η χρονική συγκυρία δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην εταιρεία.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Λεοντής καλείται να παραμείνει στη θέση του και να μην παραιτηθεί. Αν μείνει στη θέση του και αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, η εταιρεία θα μπορέσει να λειτουργήσει προσωρινά με τον ίδιο και τα άλλα δύο εναπομείναντα μέλη του ΔΣ. Τότε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα έχει μια σχετική άνεση για να αναζητήσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο και τα μέλη του ΔΣ, τα οποία μπορεί να αυξηθούν από πέντε που είναι σήμερα σε επτά.

Αν παραιτηθεί ο Χρήστος Λεοντής, τότε η ΕΡΤ θα παραμείνει χωρίς ενεργή διοίκηση για ένα διάστημα 40 ημερών, με ένα προσωρινό σχήμα από υπαλλήλους της ΕΡΤ. Το κρίσιμο ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών θα είναι θέμα των αντίπαλων ομάδων που συγκρούονται εντός ΕΡΤ.

Η επόμενη ημέρα για την εταιρεία είναι ξανά ζοφερή. Η ΝΔ κατάφερε, στηριζόμενη στις ομάδες που συγκρούονταν, να επιφέρει ένα πλήγμα στην κυβέρνηση. Η εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Νίκο Φίλη, δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή της. Και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να προετοιμάσει με καλύτερους όρους το σχέδιο συρρίκνωσης της ΕΡΤ στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

Πηγή: typologies.gr


Σχολιάστε εδώ