Μας παραέχουν ζαλίσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός…

Μας παραέχουν ζαλίσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Μας παραέχουν ζαλίσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός με τις πολλές στροφές που κάνουν τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρουμε πού βρισκόμαστε και με ποιον είμαστε ως χώρα. Όπως δεν ξέρουμε και ποιες είναι οι σχέσεις του Αλέξη με τον ηγέτη της Εκκλησίας μας, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Αν και όλα δείχνουν ότι βρήκαν τη μέση οδό, προς μεγάλη λύπη των… επαναστατών του ΣΥΡΙΖΑ, του Φίλη και των συν αυτώ, που έχουν σημαία τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Εξακολουθούν, όμως, να ζουν στον κόσμο τους. Κάνουν πως ξεχνούν ότι δεν πτώχευσε τη χώρα η Εκκλησία.

Δεν έφερε αυτή τα Μνημόνια. Δεν φόρτωσε τους πολίτες με φόρους, δεν έκοψε μισθούς και συντάξεις.

Μια προσγείωση στην πραγματικότητα θα ήταν προς το συμφέρον τους…
Στο χέρι τους είναι να δοκιμάσουν…

Άλλωστε, όπως επισήμανε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος στην εισήγησή του στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο: «Το καθεστώς των διακριτών ρόλων Εκκλησίας – Πολιτείας με το Σύνταγμα της Μεταπολιτεύσεως του 1975 είναι σαφέστατα οριοθετημένο για τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας. Η ιστορική ε­μπειρία των 43 ετών εφαρμογής του κατά τη νεότερη αυτή περίοδο αποδεικνύει ότι η νομική αυτή κατάσταση δεν έβλαψε την ελληνική κοινωνία ούτε τα δικαιώματα των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων».


Ουδέν κρυπτόν…

…υπό τον ήλιον των… Σκοπίων. Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί είχε συνάντηση με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που, ενώ ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ψήφισαν υπέρ. Κατά… σύμπτωση, υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις εναντίον κάποιων από αυτούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα, οι Σάσο Βασίλιεφσκι, Λιούμπεν Αρναούντοφ και Κρίστο Μουκόφσκι κατηγορούνται για τα αιματηρά επεισόδια στη Βουλή τον Απρίλιο του 2017, η δε Ελιζαμπέτα Καντσέσκα – Μιλέφσκα, πρώην υπουργός Πολιτισμού, εμπλέκεται σε υπόθεση κρατικής διαφθοράς.

Φωτο: facebook.com/tsiprasalexis


Σχολιάστε εδώ