Μπράβο, Λευτέρη, παρέδωσες μεγάλο μάθημα σε όλους μας!

Μπράβο, Λευτέρη, παρέδωσες μεγάλο μάθημα σε όλους μας!

Ιδίως στους πολιτικούς μας

-Ήταν εκεί, στην Ντόχα, όταν όλοι οι γιατροί τού έλεγαν ότι πρέπει να μπει αμέσως στο χειρουργείο

Την Παρασκευή, στην Ντόχα του Κατάρ, ο Λευτέρης Πετρούνιας, αυτός ο κορυφαίος και παγκόσμιας πια κλάσης αθλητής μας, κατέκτησε, για τρίτη συνεχόμενη φορά, το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο αγώνισμα των κρίκων.

Το θέμα όμως δεν είναι η τεράστια αυτή διάκρισή του, αφού για την πα­γκόσμια κλάση του Λευτέρη Πετρούνια αυτό ήταν αναμενόμενο. Όμως, αν κοιτάξουμε κάποιες λεπτομέρειες, αυτό που όλοι μας θεωρούμε αναμενόμενο από τον Λευτέρη μας δεν ήταν διόλου εύκολα εφικτό. Μόνο ένας αθλητής με το ταλέντο αλλά και την ψυχή του μεγάλου Έλληνα Λευτέρη Πετρούνια θα μπορούσε να το πετύχει. Και εξηγούμε γιατί.

Όλοι γνώριζαν ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας αντιμετώπιζε σοβαρό τραυματισμό στον ώμο. Και οι συστάσεις των γιατρών ήταν σαφείς: Χειρουργείο αμέσως και ούτε σκέψη για συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τους ί­διους προβληματισμούς εξέφρασε και το προπονητικό του team.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, πριν από είκοσι περίπου μέρες, πήρε μόνος, αναλαμβάνοντας όλο το μεγάλο ρίσκο, την τελική απόφαση. Την απόφαση να μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα. Και πήρε την απόφαση όχι για να προσθέσει έναν ακόμη παγκόσμιο τίτλο στην ήδη εμβληματική συλλογή του. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει και σε άλλους αγώνες, αργότερα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την απόφασή του βεβαίως και για τον εαυτό του και τη δικαίωσή του, κυρίως όμως για την Ελλάδα. Για να μπορεί σήμερα η Ελλάδα να δείχνει τι αθλητές αλλά και τι ανθρώπους διαθέτει. Ένα δυναμικό τεράστιας αξίας, το οποίο γίνεται μεγάλο και καταξιώνεται διεθνώς, γιατί πιστεύει πριν απ’ όλα στις δυνάμεις του. Γιατί το λέει η ψυχή του.


 Αψήφησε όλους τους κινδύνους για την υγεία του γιατί ήθελε να είναι εκεί, για την Ελλάδα…


Απόδειξη η εικόνα του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό. Δίχως ίχνος σύσπασης στο πρόσωπό του, παρά τους πόνους, μ’ εκείνη την απίστευτη αυτοπεποίθηση του μεγάλου αθλητή, της ψυχάρας, εκτέλεσε το πρόγραμμά του. Και όταν στέφθηκε και πάλι παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε στα χέρια του την ελληνική σημαία, τη Γαλανόλευκη, έκανε έναν γύρο στο στάδιο και ύστερα ανέβηκε στο βάθρο του νικητή. Εκεί, με τη λάμψη στα μάτια, έψαλε τον εθνικό μας ύμνο, απευθυνόμενος σ’ όλο τον κόσμο, μα πριν απ’ όλους στους Έλληνες.

Έτσι ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν μας πρόσφερε μόνο ένα πραγματικά εθνικό δώρο. Μας παρέδωσε και ένα μεγάλο μάθημα. Σε όλους μας. Σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Ελληνίδα, κυρίως δε στη νέα γενιά. Της είπε με το παράδειγμά του τι δυνατότητες έχει, αρκεί να πιστέψει σ’ αυτές.

Όμως το μεγαλύτερο μάθημα το παρέδωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας από την Ντόχα στους πολιτικούς μας (το «π» με μικρό, γιατί αυτό τους ταιριάζει). Τους έδειξε ότι αυτός που αισθάνεται την αποστολή του για την Ελλάδα δεν λογαριάζει τον πόνο, δεν λογαριάζει τον κόπο. Τα δίνει όλα για την πατρίδα. Και ας συλλογιστούμε τώρα: Ποιος πολιτικός μας μπορεί να κάνει το ίδιο; Ποιος, κυρίως σήμερα, βάζει πάνω απ’ όλα την πατρίδα, δίχως να υπολογίζει κόπο, πόνο, κόστος; Ποιος έχει το μεγαλείο της ψυχής του Λευτέρη Πετρούνια; Η απάντηση ας δοθεί από τους αναγνώστες μας.

Έτρεξαν οι πολιτικοί μας να συγχαρούν ξανά τον Λευτέρη Πετρούνια. Καλά έκαναν. Αρκεί όμως αυτό; Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν είναι να εμπνευσθούν από το παράδειγμά του. Γι’ αυτό και από την κρίση μας για τους πολιτικούς έναντι του Λευτέρη Πετρούνια ίσως πρέπει να εξαιρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Όχι βέβαια γιατί έτσι θέλουμε να του εκφράσουμε τη συμπάθειά μας.

Αλλά γιατί, τουλάχιστον αυτός, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του εξέφρασε ρητά τον θαυμασμό του για τον Λευτέρη Πετρούνια, δείχνο­ντας έτσι ότι έχει επίγνωση του ελλείμματος των πολιτικών μας και της πολιτικής τους ως προς την εκπλήρωση του χρέους τους.

Λευτέρη, ο Θεός μαζί σου. Και να θυμάσαι ότι μετά το χειρουργείο στη Γαλλία, αύριο Δευτέρα, θα βγεις και πάλι νικητής και θα είμαστε όλοι στο πλευρό σου. Δίνε πάντα, με τη δύναμη της ψυχής σου και το ταλέντο σου, το παράδειγμα και δείξε τον δρόμο. Και ας ελπίσουμε ότι κάποιοι, επιτέλους, θα σε ακολουθήσουν.

Φωτό: in.gr


Σχολιάστε εδώ