Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε σήμερα μακρά συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκειά της, έγινε σε βάθος επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό και των περαιτέρω προοπτικών της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για την επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, εξετάστηκε ακόμη το περιβάλλον ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Λευκωσίας.

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην περιοχή και επανέλαβε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά από όλους, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συνδέονται με την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.


Σχολιάστε εδώ