Αν το ’40 ήταν οι τωρινοί γενναίοι, χθες δεν θα γιορτάζαμε το «Όχι» αλλά το… «ενδεχομένως, ίσως, γιατί όχι;»!

Αν το ’40 ήταν οι τωρινοί γενναίοι, χθες δεν θα γιορτάζαμε το «Όχι» αλλά το… «ενδεχομένως, ίσως, γιατί όχι;»!

♣ Τα σύνορα της χώρας θα ήταν στον Ισθμό της Κορίνθου και αντί για παρελάσεις με τανκς, αεροπλάνα και σημαίες…

♣ …θα κάναμε συναυλίες στο Σύνταγμα με Ραφαέλα Καρά και Λούτσιο Ντάλα, βραδιές αφιερωμένες στον Μουσολίνι.

♣ Το ότι ο Κοτζιάς είναι ευτυχής με την εξωτερική πολιτική του ενώ όλοι οι γείτονες πανηγυρίζουν, δεν είναι ζήτημα πολιτικής ερμηνείας αλλά… ψυχανάλυσης.

♣ Ξεκαθάρισε ο Καμμένος ότι θα μείνει στην κυβέρνηση μέχρι να κατατεθεί η Συμφωνία στη Βουλή. Για να είναι… σίγουρος ότι η Μακεδονία θα «πουληθεί» κανονικά.

♣ Αυστηρές προϋποθέσεις θέτει η Κατ. Παπακώστα για να ψηφίσει τη Συμφωνία.

♣ Ανήμερα της ψηφοφορίας να είναι ανοιχτά body shop – spa και κομμωτήρια!

♣ Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι ΗΠΑ ότι εξαγόρασαν βουλευτές στα Σκόπια. Έχουν αγοράσει… ολόκληρη τη χώρα!

Συμφωνώ: Είναι όντως μεγάλη επιτυχία η Συμφωνία με τα Σκόπια. Συγκριτικά δε με την… Άλωση της Πόλης, μιλάμε για κανονικό θρίαμβο.

♣ Προεξοφλεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι, ακόμη κι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση θα έχει πλειοψηφία στη Βουλή. Έχουν… ψωνίσει βουλευτές και τους… κρατάνε κάβα; Σπύρο Δανέλλη, δεύρο έξω!

♣ Ο Κυριάκος ζητάει πρόωρες εκλογές για να μην περάσει η Συμφωνία με τα Σκόπια. Ενώ κατά βάθος… εύχεται το ακριβώς αντίθετο.

♣ Πέφτουν από τα… σύννεφα κάποιοι με τις καταγγελίες της Ελ. Ράικου ότι η κυβέρνηση «ελέγχει» και «κατευθύνει» τη Δικαιοσύνη. Τι νόμιζαν, δηλαδή; Ότι λειτουργεί ανεξάρτητα;

♣ Και ότι η Β. Θάνου εγκαταστάθηκε στα… υπόγεια του Μαξίμου για να επιβλέπει τις εργασίες ανακαίνισης του γραφείου του Καρανίκα;

♣ Δεν φταίει που ο Ν. Κοτζιάς έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Αλλά που ο εαυτός του έχει… μεγάλη ιδέα για τον Κοτζιά. Με συνέπεια να συγκρούονται μεταξύ τους…

♣ Για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας φωνάζουν κάθε τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν στον Ιερώνυμο 5,5 εκατ. από τα μυστικά κονδύλια. Θα είναι μάλλον για τα… έξοδα διαζυγίου.

Ο Σγουρίδης καλεί όσους διαφωνούν με τον Καμμένο να κατέβουν από το τρένο των ΑΝΕΛ. Όπου έχουν απομείνει… ο οδηγός, ο ελεγκτής και το παιδί στην καντίνα.

♣ Ο Θεοδωράκης πιστεύει ότι το Ποτάμι όχι μόνο θα είναι στην επόμενη Βουλή αλλά θα παίξει και ρόλο. Ωχ! Μέχρι πρότινος έβλεπε οράματα, τώρα… ακούει και φωνές.

♣ «Κλαίγεται» η Δούρου ότι κάποιοι επιχειρούν να την «εξοντώσουν» πολιτικά με αφορμή το Μάτι. Όπου, ως γνωστόν, είχαμε τροχαίο με υλικές ζημιές, δεν έχασαν τη ζωή τους 99 άνθρωποι.

♣ «Όσοι χτυπούν εμένα, χτυπούν τη Δημοκρατία», λέει. Ή έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της ή δεν έχει σε… υπόληψη τη Δημοκρατία.

♣ Προβοκάτσια λέει ο Κουΐκ για τις φήμες ότι προσχωρεί στο κόμμα Κοτζιά. Έχει πολύ καλύτερη πρόταση από τον Σεφερλή για το «Δελφινάριο».

♣ Το ότι από κοινοβουλευτικής απόψεως η χώρα θυμίζει… Τρίτο Κόσμο είναι κακό. Το ότι το επισημαίνει ο Β. Λεβέντης είναι ακόμη χειρότερο.

♣ Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν αντέχει να καλύψει τα αναδρομικά των συνταξιούχων, αλλά δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει τους χιλιάδες αργόσχολους μετακλητούς που έχουν κατακλύσει το Δημόσιο.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να ζητήσουμε αποζημιώσεις από τις χώρες όπου μεταναστεύουν νέοι έλληνες επιστήμονες. Κάστινγκ έξω από το… Δρομοκαΐτειο έκανε ο Τσίπρας και τους μάζεψε όλους αυτούς;

♣ Αν για να σώσουμε τις συντάξεις «παραδώσαμε» τη Μακεδονία, όταν είναι να δώσουμε το μισό Αιγαίο να πάρουμε κάτι παραπάνω, ε; Π.χ., τη μείωση του ΦΠΑ στα μούσμουλα!

♣ Δύο υπουργοί του Σημίτη στη φυλακή για τα εξοπλιστικά. Εκείνος ως πρωθυπουργός τι ρόλο έπαιζε; Τον… τροχονόμο στις μίζες έκανε;

♣ Για έλλειψη ωριμότητας κατηγόρησε τον Κοτζιά η Όλ. Γεροβασίλη. Σαν να βγει η Πάολα και να πει ότι «στόναρε» στις ψηλές νότες η Μαρία Κάλλας.

♣ Ν. Παππάς: «Ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να συμβάλει στην ανάσχεση του brain drain». Ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η… σωτηρία της χώρας θα εξαρτιόταν από το PlayStation 4.


Σχολιάστε εδώ