Το Ίδρυμα Ωνάση  για τους Έλληνες  του εξωτερικού

Το Ίδρυμα Ωνάση για τους Έλληνες του εξωτερικού

Εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στο πολιτικό γίγνεσθαι» πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα, στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φωτίσει όλες τις όψεις του ζητήματος, να διερευνήσει τις δυνατότητες εμπλοκής ή παρέμβασης όσων Ελλήνων ζουν ή εργάζονται εκτός στις εγχώριες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση είναι χωρισμένη σε δύο ενότητες: Στην πρώτη, με θέμα «Διασπορά και πολιτική συμμετοχή», συντονιστής θα είναι ο Όθ. Αναστασάκης (διευθυντής Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης) και θα μιλήσουν οι Π. Ελευθεριάδης (αθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης), Αλ. Κιτρόεφ (αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας, Haverford College), Άννα-Ειρήνη Μπάκα (διδάκτωρ Νομικής, Πανεπιστήμιο Χονγκ Κονγκ) και Δ. Χριστόπουλος (καθηγητής Συγκριτικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Στη δεύτερη ενότητα, με θέμα «Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού», συντονίστρια θα είναι η Λ. Ρόρη (επίκουρη καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Exeter) και τον λόγο θα πάρουν οι Στ. Θεοδωράκης, Κ. Μπακογιάννης, Κ. Πιερρακάκης (διευθυντής ερευνών ΔιαΝΕΟσις), Κ. Πουλάκης (γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης).


Σχολιάστε εδώ