Εν όψει εκλογών,  νομιμοποιούν 25.000 καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου!

Εν όψει εκλογών, νομιμοποιούν 25.000 καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου!

-Καταγγέλλει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, παραθέτοντας συγκλονιστικά στοιχεία

Εκλογές εν όψει, και η κυβέρνηση κοιτάει από πού μπορεί να… εισπράξει ψήφους, από κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μια… τάξη καταπατητών, που έχουν λεηλατήσει οικόπεδα, ακίνητα και χωράφια του Δημοσίου, είναι… ελκυστική για ψηφοθηρία… Να σημειωθεί ότι υπολογίζονται σε 25.000 ακίνητα, όπως αποκαλύπτει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη να δώσουν εξηγήσεις και καταθέτοντας τα πλήρη στοιχεία των 25.000 ακινήτων του Δημοσίου.

Και ρωτάει τι έκανε η κυβέρνηση «για να προστατεύσει την περιουσία του Δημοσίου» αλλά και ποιες είναι «οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες σχεδιάζει τη διαδικασία εξαγοράς τους ώστε να μην προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα των λοιπών πολιτών».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Ποταμιού στην ερώτησή του επισημαίνει: «Μερικώς ή εξολοκλήρου καταπατημένα εκτιμάται ότι είναι 8 στα 10 ακίνητα του Δημοσίου στην Αττική, 7 στα 10 στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα και 6 στα 10 στα νησιά του Αιγαίου. Το 47% από τα καταπατημένα είναι αστικά ακίνητα και το 64% αγροτικές εκτάσεις. Πολλά από τα ακίνητα αυτά έχουν αλλάξει χέρια με συμβόλαια. Αρκετά από τα οικόπεδα ή τα αγροτεμάχια έχουν οικοδομηθεί και ενταχθεί σε σχέδια πόλης. Στην Αττική, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει καταγράψει ως δημόσια περιουσία πάνω από 6.000 ακίνητα».

Και υποστηρίζει ο Γιώργος Αμυράς: «Εκείνοι που έχουν καταπατήσει τη δημόσια περιουσία εμφανίζονται στα δικαστήρια και στην εφορία ως νόμιμοι ιδιοκτήτες, παρουσιάζοντας τίτλους ιδιοκτησίας τους οποίους έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, ή δικαιοπάροχοί τους, ή απώτατοι καταπατητές μετά το 1884. Η επικρατούσα κατάσταση καταδεικνύει την αδυναμία του Ελληνικού Δημοσίου να προασπίσει τα συμφέροντά του».

Φωτο: www.newsbomb.gr


Σχολιάστε εδώ