Τα παιχνίδια που παίχθηκαν στις εκλογές για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τα παιχνίδια που παίχθηκαν στις εκλογές για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

-Ποιος ήταν με ποια ομάδα – Οι μετακινήσεις
-Ποιους έκοψε ο Αλέξης Τσίπρας

Κάθε άλλο παρά τυπική διαδικασία ήταν η εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντρική Επιτροπή. Αποδείχθηκε ότι το κόμμα απαρτίζεται από αρκετές ομάδες, η καθεμία από τις οποίες προσπαθεί να είναι ισχυρή, ώστε να μπορεί να επιβάλλει θέσεις και γραμμή αλλά και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα στη μοιρασιά των αξιωμάτων. Και τελικά τα ψηφοδέλτια που κατέβηκαν έφτασαν τα τέσσερα!

Πρώτη αναδείχθηκε η γνωστή ομάδα των «53», η οποία έχει επικεφαλής τον Τσακαλώτο και ισχυροποιήθηκε με την ένταξη του Νίκου Φίλη. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα αυτή υπάρχει από το 2012. Από τους «53» πρώτος εκλέ­χθηκε ο Θοδωρής Δρίτσας με 59 ψήφους, που ήταν ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπό του, και ακολούθησαν η Ράνια Σβίγκου με 51 ψήφους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 47, η Κατερίνα Κνήτου με 46, ο Πάνος Λάμπρου με 38 και η Τασία Χριστοδουλοπούλου με 36 ψήφους.

Δεύτεροι ήρθαν οι «Ανεξάρτητοι», από τους οποίους εκλέχθηκαν ο Νίκος Βούτσης με 45 ψήφους, ο Αριστείδης Μπαλτάς με 32 και η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου με 10 ψήφους.
Η ομάδα «Κίνηση Μελών», στην οποία εντάχθηκαν μέλη της «Πλατφόρμας 10», που διαλύθηκε με εντολή του Αλέξη Τσίπρα (μετείχαν οι Γ. Μπαλάφας, Ρ. Δούρου και Κ. Ζαχαριάδης) και προσχώρησε στην ομάδα που στηρίζει τον Τσίπρα, επικεφαλής έχει τον Νίκο Παππά, που εκλέχθηκε τρίτος με 58 ψήφους. Επίσης, εκλέ­χθηκαν ο Αντώνης Κοτσακάς με 62 ψήφους (πρώτος), η Ρένα Δούρου με 57, ο Νίκος Σκορίνης με 54, ο Γιάννης Μπαλάφας με 45 και ο Γιάννης Δραγασάκης με 36. Με ξεχωριστή τάση (κόντρα στον Τσίπρα), στο… πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τον Νίκο Παππά για το ποιος θα έχει τον αποφασιστικό λόγο στην επιλογή των υποψήφιων δημάρχων, ακόμη και υπουργών, κατέβηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που πήρε 33 ψήφους, ενώ η Έφη Καλαμαρά πήρε 27 ψήφους και ο Δημήτρης Βίτσας 39.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσίπρας «έκοψε» από υποψηφίους για μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τους Δημητριάδη (Θεσσαλονίκη), Χριστόπουλο, Βουλγαράκη και Στάικο.


Σχολιάστε εδώ