Πανικός έχει πέσει στο Μαξίμου

Πανικός έχει πέσει στο Μαξίμου

-4 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων
ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η κυβέρνηση κατέθεσε εφέσεις για να μην πληρώσει

Ευτυχώς που υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, όπως εκείνοι στο Βερολίνο τους οποίους επικαλέστηκε ο μυλωνάς όταν τον κυνηγούσε ο βασιλιάς Φρειδερίκος για να του πάρει τον μύλο.

Με δύο αποφάσεις της (υπ’ αριθ. 2287-2290/2015), η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές στις συντάξεις που επέβαλε το δεύτερο Μνημόνιο.

Όπως αντισυνταγματική κρίθηκε και η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα αλλά και του επιδόματος αδείας, που είχαν κοπεί με το πρώτο Μνημόνιο.
Η κυβέρνηση, έντρομη, έτρεξε να υποβάλει εφέσεις, ενώ άλλα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση! Το κόστος της υλοποίησης των δύο αυτών αποφάσεων πλησιάζει τα 4 δισ. ευρώ και αν δεν… παγώσει θα αυξήσει τα ελλείμματα.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος τονίζει ότι «οι δύο αυτές αποφάσεις είναι “αποφάσεις ελπίδας”» και ότι «οι εφέσεις είναι της ντροπής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη αυτή η εξέλιξη για τα δώρα οφείλεται στον συνταξιούχο Οδυσσέα Τσολογιάννη, που είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο, δικαιώνοντάς τον, έκρινε παράνομη την κατάργηση των δώρων.


Σχολιάστε εδώ