Ο Χρήστος Σπίρτζης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο Χρήστος Σπίρτζης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πάει ως τον Οκτώβρη. Αυτό που συμφώνησε ο Ν. Κοτζιάς είναι μία επιλογή κυβερνητική του πρωθυπουργού, και έγινε με τις απίστευτες γνώσεις και συνεργασίες του Νίκου Κοτζιά. Το πρώτο που μπορούμε να δείξουμε είναι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Είναι μεγάλη τομή στα εξωτερικά η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Το ότι οι ΑΝΕΛ λένε όχι στη Συφωνία είναι κάτι που το ξέραμε. Είναι κάτι γνωστό. Έχουν τις δικές τους θέσεις, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει η Συμφωνία. Και υπάρχει και η δέσμευση του Πάνου Καμμένου ότι δεν θα συμπορευτεί με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή οποιδήποτε άλλη πολιτική δύναμη για να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση. Δεν θα είναι αποσταθεροποιητικό αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Ουσιαστικά η κυβέρνηση θα έχει τη δεδηλωμένη, ακόμα και αν αποχωρήσουν.

Είναι δεδομένο ότι σε μια σειρά οικονομικά και αναπτυξιακά μέτρα που θα έρθουν στο κοινοβούλιο θα στηριχθούν από τους ΑΝΕΛ και από άλλους.

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ κάθε μέρα αναζητούν εκλογές. Δεν ειναι κάτι το οποίο δεν το έχουμε συνηθίσει πλέον. Εμείς τους κοιτάμε με πόνο, με συμπάθεια. Διότι αν ξεπεράσει καποιος τη γραμμή μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης έχει περάσει τη σφαίρα του γραφικού. Το προσεχές διάστημα εκθέτει την αξιωματική αντιπολίτευση, και μέρους της υπόλοιπης αντιπολίτευσης και είναι σε πανικό.
Το χρονοδιάγραμμα για το ονοματολογικό είναι για τις αρχές του επόμενου έτους. Δεν υπάρχει καμμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της Συμφωνίας.

Θεωθώ ότι ο πρωθυπουργός, με τον τρόπο που έθεσε το ζήτημα, αλλά και από τις δεσμεύσεις στο υπουργικό συμβούλιο. Κρίνεται αποδεκτό ότι η διγλωσσία στην κυβέρνηση είναι απαγορευτική.

Ποτέ δεν υπήρχε μία περίδος που δεν συμπορεύτηκαν οι προοδευτικές δυνάμεις και να μην βγει σε καλό της χώρας. Πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος και να τεθούν πολιτικά ζητήματα, και όχι τακτικιστικές πολιτικές. Καλό θα είναι οι πολιτικές ηγεσίες κάπων κομμάτων να το καταλάβουν και να είναι όλοι μαζί μας σε μία κατεύθυνση συνεργασίας του προοδευτικού χώρου.

Το ότι η ΕΕ δέχτηκε την υποσημείωση για τις συντάξεις είναι θετικό. Πλέον είναι μέσω νόμου η μη περικοπή των συντάξεων. Υλοποιούνται όλες οι εξαγγελίες. Η μη περικοπή των συντάξεων θα είναι άμεση.

Η κυβέρνηση δεν έχει χάσει το πολιτικό παιχνίδι. Ούτε το είχε χάσει ποτέ. Κάθε μέρα που περνάει είναι μία μέρα με πολύ περισσότερα προβλήματα. Αλλά μην απομειώνουμε και τις επιτυχίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Πόσες δεκαετίες έπρεπε να περάσουν για να γίνουν οι αυτοκινητόδρομοι ή το μετρό της Θεσσαλονικης; Η για τους δασικούς χάρτες στη χώρα μας;

Ολοκληρώνονται διαγωνισμοί που σχετίζονται με οδικά έργα, όπως η διασύνδεση της Νότιας Ελλάδας με τον αυτοκινητόδρομο, και ξεκινάει η κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65. Τρέχουν οι διαδικασίες για τον οδικό άξονα της Β. Κρήτης. Δρομολογούνται όλα τα κομβικά έργα.

Ο νέος τρόπος έκδοσης για τα διπλώματα οδήγησης είναι στο κοινοβούλιο. Η διαδικασία τώρα για την έκδοση αδειών οδήγησης είναι στρεβλή. Όλη αυτή η αθλιότητα, με τον τρόπο που βγαίνουν σήμερα πρέπει να σταματήσει.

Με το Μάτι, αν και πέρασαν μόνο 3 μήνες, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για την ανάπλαση της περιοχής. Αναπτύχθηκαν οι δασικοί χάρτες και θα ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης για τα σπίτι που έχουν καταστραφεί. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να ενταχθεί το Μάτι στο σχέδιο πόλης, και μια σειρά από τέτοιου είδους συμπεριφορές που δείχνουν ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αλλάξει νοοτροπία, αλλά υπάρχουν ακόμη συμφέροντα, και μια μικρή μειοψηφία που δεν έχει πάρει παραδείγματα από τις καταστροφές, και το ίδιο συμβαίνει και με την Μάνδρα Αττικής.


Σχολιάστε εδώ