Λόγο πρέπει να έχει η Αθήνα στη διαδοχή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Λόγο πρέπει να έχει η Αθήνα στη διαδοχή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ποιες είναι αυτήν τη στιγμή οι σχέσεις της κυβέρνησης με το Φανάρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο; Προφανώς η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερη ανάγκη το modus vivendi με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λόγω και του Σκοπιανού. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στο Πατριαρχείο.

Όμως, καθώς έχει ανοίξει ο δρόμος για τη διαδοχή στην Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής, δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την υπόθεση με αδιαφορία και αφ’ υψηλού. Η επόμενη ημέρα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι κρίσιμη, μετά την παρακμή, με ευθύνη όχι μόνο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, και το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο με διασπάθιση μερικών εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν διατεθεί για το έργο της ανοικοδόμησης του Ναού του Αγίου Νικολάου στο World Trade Center, που έχουν πλήξει όχι μόνο το κύρος της Εκκλησίας αλλά και των θεσμών της ελληνικής ομογένειας, που συνδέονταν με την Εκκλησία.

Συνεπώς πρέπει και η Αθήνα να έχει λόγο στη διαδοχή. Και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η διαδοχή στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ως βόλεμα των δελφίνων του κ.κ. Βαρθολομαίου…

Και ούτε φυσικά μπορεί να αφεθεί η υπόθεση σε μία Σύνοδο που, λίγο – πολύ, επηρεάζεται, έστω και διακριτικά, από το τουρκικό κράτος.

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: ikivotos.gr


Σχολιάστε εδώ